Σακοράφα: «Να ζητήσουν συγγνώμη όσοι πολιτικοποιούν τον αθλητισμό»

Εναντίον όλων όσοι πολιτικοποιούν τον αθλητισμό, τάχθηκε με δηλώσεις της η νέα πρόεδρος του ΣΕβΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Σακοράφα: «Να ζητήσουν συγγνώμη όσοι πολιτικοποιούν τον αθλητισμό»

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ΕΡΑ Σπορ:

Για το «πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ»: «Δεν νομίζω ότι έχει τόση σημασία για τον ΣΕΓΑΣ το φύλο του προσώπου που προεδρεύει. Σημασία έχει να υπάρχει γνώση, εμπειρία, διάθεση για προσφορά. Κι ό,τι άλλο απαιτείται για να υπάρχει μια πετυχημένη πορεία στη μεγαλύτερη ομοσπονδία. Είναι συμβολικό απλώς, στη νέα εποχή που ξεκινάμε, ότι αναλαμβάνει μια γυναίκα. Το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι να βάλουμε σαν βασική προτεραιότητα μετά την ενότητα και την ομοψυχία στο χώρο του αθλητισμού, ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό θα το επιδιώξω προσωπικά με κάθε τρόπο».

Για τα οικονομικά: «Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν και αφορούν την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση κυριολεκτικά με όλα τα σωματεία. Γιατί είναι αναγκαίο να έχουν εξασφαλισμένη τη δυνατότητα λειτουργίας και της ανάπτυξης της δραστηριότητάς τους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο αθλητισμός ζει και αναπνέει μέσα από τα σωματεία και χωρίς αυτά δεν υπάρχει αθλητικό οικοδόμημα. Υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα αυτό τον καιρό στα οικονομικά. Πρέπει να δοθούν χρήματα αυτή τη στιγμή την ομοσπονδία, γιατί έχει σχεδόν άδεια ταμεία λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει η πολιτεία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της κι όχι μόνο προς την ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ, αλλά προς όλες τις ομοσπονδίες. Έχουν μείνει απλήρωτοι για πάρα πολλούς μήνες προπονητές, αθλητές, άνθρωποι που περιμένουν να πάρουν χρήματα από την ομοσπονδία που τους τα χρωστάει. Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, όπως οι αθλητικές υποδομές. Έχουμε καιρό μπροστά μας και ανθρώπους για να τα αντιμετωπίσουμε. Κατεβήκαμε με ένα ψηφοδέλτιο που έχει ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να κάνουν σπουδαία δουλειά».

Για την πολιτικοποίηση του αθλητισμού: «Έχουν την ευθύνη για αυτό το γεγονός συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποια στιγμή πρέπει να την αναλάβουν και να ζητήσουν συγγνώμη γενικότερα από το χώρο του αθλητισμού, τους αθλητές, τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει ερασιτεχνικά και έχουν καταθέσει ψυχή και σώμα σε αυτή τη διαδικασία. Δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε τώρα που τελείωσε η θητεία τους. Εγώ παραλαμβάνω από τον κ. Παναγόπουλο κι από τον κ. Σεβαστή μια ομοσπονδία, η οποία είχε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Εχουν κάνει απίστευτα πράγματα σε μια δύσκολη εποχή. Έχουν καταφέρει να έχουν πρόσθετα έσοδα σε μια περίοδο που η ομοσπονδία υποχρηματιζόταν. Ίσως ήταν η μοναδική ομοσπονδία που εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενούς της. Εδώ υπάρχει ένα πεδίο δόξης λαμπρό για όλους τους αθλητές. Είναι διαφορετικό να είσαι αθλητές και να ξέρεις τι θέλεις κι άλλο να πρέπει να διοικήσεις αυτό τον οργανισμό που είναι τεράστιος, με αυτές τις υποχρεώσεις απέναντι σε όλους. Εδώ και τώρα θα αποδείξουμε όλοι, πως αυτά που λέγαμε προεκλογικά μπορούμε να τα κάνουμε και πράξη».