Με τέσσερις αθλήτριες η Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην της Αττάλειας

Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στο ερχόμενο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας με τέσσερις αθλήτριες, τις Παναγιώτα Τσινοπούλου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Όλγα Φιάσκα και Κυριακή Φιλτισάκου.

Με τέσσερις αθλήτριες η Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην της Αττάλειας

Με τέσσερις αθλήτριες θα λάβει μέρος η Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (27/3) στην Αττάλεια.

Οι Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Παλαιού Φαλήρου), Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ), Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) και Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Νέας Ιωνίας Ανατολή) θα βρεθούν στην πόλη της Τουρκίας και θα έχουν την ευκαιρία για μια δυνατή αναμέτρηση ενόψει των διοργανώσεων του ανοιχτού στίβου.

Όλες οι Ελληνίδες αθλήτριες θα πάρουν θέση εκκίνησης στα 20 χιλιόμετρα βάδην, διεκδικώντας τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Τόσο η Φιάσκα όσο και η Φιλτισάκου προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Μεγάρων, εκεί όπου αμφότερες εξασφάλισαν τα όρια πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, με τη Φιάσκα να σημειώνει 1.36.53 στα 20 χλμ. βάδην και τη Φιλτισάκου 2.55.15 στα 35 χλμ. βάδην.

Η Τσινοπούλου είναι ήδη σε τροχιά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού βρίσκεται στην 55η θέση του ολυμπιακού ράνκινγκ στο σύνολο των 60 αθλητριών που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση του Τόκιο. Η έμπειρη αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 1.31.39 από την περσινή σεζόν, επίδοση που θα επιδιώξει να προσεγγίσει.

Το ατομικό της ρεκόρ θέλει να βελτιώσει και η Παπαδοπούλου, το οποίο είναι 1.36.33 από τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να επιβεβαιώσει την καλή αγωνιστική κατάστασή της.

Στο σύνολό τους οι πρωταθλήτριές μας διαθέτουν τις ικανότητες να διεκδικήσουν επιδόσεις που θα τις ανεβάσουν ακόμη περισσότερο στο παγκόσμιο ράνκινγκ και παράλληλα θα τις φέρουν ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Οι τέσσερις αθλήτριες θα ταξιδέψουν στην Τουρκία μέσω Γερμανίας την Παρασκευή (26/3) και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής (28/3). Τα μέλη της «γαλανόλευκης» αποστολής θα υποβληθούν στη διενέργεια διαδοχικών τεστ μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ και η διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν θα περιλαμβάνει την τήρηση σκληρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.