Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Πέμπτη η Πόλακ στον τελικό του επί κοντώ (vid)

Η Ελένη Πόλακ αναδείχθηκε πέμπτη καλύτερη αθλήτρια στην Ευρώπη στο άλμα επί κοντώ στον αποψινό (6/3) τελικό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τορούν.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Πέμπτη η Πόλακ στον τελικό του επί κοντώ (vid)

Την πέμπτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ γυναικών κατέκτησε η Ελένη Πόλακ αργά το βράδυ του Σαββάτου (6/3) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο διεξάγεται στο Τορούν.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη κυνήγησε με πείσμα τη μεγάλη διάκριση που θα οδηγούσε στο βάθρο και η αλήθεια είναι ότι έφτασε πολύ κοντά να την πετύχει.

Η Πόλακ, η οποία ας μην ξεχνάμε ότι θα είναι παρούσα και στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, είχε καλύτερο άλμα στα 4,65 μέτρα. Ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,35 μ., ύψος το οποίο πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Το ίδιο έκανε και με τα 4,45 μ., ενώ πέρασε με την τρίτη τα 4,55 μ. Στη συνέχεια αποφάσισε να αφήσει τα 4,60 μ. και να δοκιμάσει κατευθείαν στα 4,65, τα οποία υπερέβη με την τρίτη προσπάθεια. Ωστόσο όταν ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4,70 μ., αυτό το εμπόδιο αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Πόλακ στη δεύτερη προσπάθειά της στα 4,70 μ. έπεσε άτσαλα με τον αυχένα στο στρώμα και παρά τις έντονες ενοχλήσεις επέλεξε να δοκιμάσει και το τρίτο της άλμα. Η 24χρονη αθλήτρια μετά το τέλος του αγώνα οδηγήθηκε στο ιατρικό κέντρο του σταδίου προκειμένου να υποβληθεί σε ακτινογραφία, ώστε να αποκλειστεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

«Θεωρώ πως το χτύπημα θα είναι μυϊκό και δεν θα υπάρχει κάποιος σοβαρότερος τραυματισμός. Θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις κι έπειτα θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο. Οι πόνοι που έχει και είχε και μετά την πτήση στο δεύτερο άλμα στα 4,70 μέτρα ήταν έντονοι, παρ' όλα αυτά δεν θέλησε να αφήσει την τελευταία προσπάθεια σε αυτό το ύψος και την εκτέλεσε κανονικά. Η Ελένη μπήκε λίγο αγχωμένη στον αγώνα, ωστόσο κατάφερε στην πορεία να βρει τον ρυθμό της. Ίσως τις τελευταίες ημέρες να έπεσε επάνω της περισσότερη πίεση από ό,τι έπρεπε σε σχέση με την πιθανότητα κατάκτησης ενός μεταλλίου», δήλωσε ο προπονητής της Μ. Καραγιάννης.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Αντζέλικα Μόσερ από την Ελβετία με άλμα στα 4,75 μ., ενώ δεύτερη ήταν η Σλοβένα Τίνα Σουτέι με 4,70 μ. Το χάλκινο μετάλλιο κατάληξε στη Χόλι Μπράντσο από τη Μεγάλη Βρετανία που πήδηξε τα 4,65 μ.