Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ο Ζήκος στα ημιτελικά, αποκλείστηκε ο Νυφαντόπουλος

Στο Τορούν ο Κώστας Ζήκος τερμάτισε πρώτος με 6.67 στην 7η προκριματική σειρά των 60μ και πήρε απευθείας την πρόκριση στον ημιτελικό. Τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ο Ζήκος στα ημιτελικά, αποκλείστηκε ο Νυφαντόπουλος

Σε μια επεισοδιακή κούρσα με μία άκυρη εκκίνηση στον Ολλανδό Φαν Γκόολ και μία κίτρινη στον Ρουμάνο Ρεζμίβες, ο Κώστας Ζήκος τερμάτισε πρώτος με 6.67 στην 7η προκριματική σειρά των 60μ και πήρε απευθείας την πρόκριση στον ημιτελικό που θα γίνει σήμερα (6/3) στις 14:50, κατά το πρωινό πρόγραμμα της 3ης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τορούν την Πολωνίας (4-7/3).

«Στόχος μου πλέον είναι ο ημιτελικός. Εκεί είναι που πρέπει να τα πάω καλά. Πιστεύω στην πρόκριση στον τελικό και σε μια καλή θέση. Η διαδικασία με τις άκυρες εκκινήσεις είναι κάτι σαν τρομοκρατία, αφού μπορεί να σε αγχώσουν και να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Στις προπονήσεις έχω δείξει πως μπορώ να τρέξω κάτω από 6.60, όμως πρέπει να κάνεις και στον αγώνα», είπε ο 23χρονος Τρικαλινός αθλητής μετά τη νίκη του, που φέτος έχει κάνει 6.64 (το ατομικό του ρεκόρ είναι 6.62). Το 2019 στη Γλασκώβη ο Ζήκος κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 60μ. στο ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Καλή εμφάνιση που δεν συνοδεύτηκε όμως από πρόκριση έκανε και ο 30χρονος Γιάννης Νυφαντόπουλος, που τερμάτισε τρίτος στην πρώτη σειρά των 60μ με 6.74 και σημείωσε την καλύτερη εφετινή του επίδοση (είχε 6.77 και το ατομικό του ρεκόρ είναι 6.73). Στο σύνολο κατέλαβε την 29η θέση στον προκριματικό.

«Ήταν μια καλή κούρσα για το πρωί, αφού πέτυχα φετινό ρεκόρ, ήμουν μέσα στην κούρσα ήταν αυτό που ήθελα. Θα προτιμούσα βέβαια να τερματίσω δεύτερος και να προκριθώ στον ημιτελικό», είπε ο Νυφαντόπουλος.