«Χρυσός» Τεντόγλου με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.35 μ. (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Μάλιστα με άλμα στα 8.35 μ. πέτυχε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

«Χρυσός» Τεντόγλου με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.35 μ. (vid)

Την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο σημείωσε ο σπουδαίος Μίλτος Τεντόγλου, στο άλμα εις μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν της Πολωνίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Ο Έλληνας αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκανε εκπληκτικό άλμα, μόλις 0.03 εκατοστά λιγότερα από το προσωπικό του και εθνικό μας ρεκόρ (8.38) πατώντας 3.3 εκατοστά πριν από το όριο.

Ο πρωταθλητής μας υπερασπίστηκε το χρυσό που κατέκτησε πριν δύο χρόνια και επιβεβαίωσε τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου άλτη.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, ο βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου, με 8.31μ στην τρίτη προσάθεια κατετάγη 2ος με νέο εθνικό ρεκόρ και ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι 3ος με 8.24μ, που είναι επίσης εθνικό ρεκόρ.

Ο Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8.38μ από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη και φέτος είχε κάνει 8.21μ. Έτσι έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά την Κατερίνα Θάνου (60μ, πρώτη το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη) που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, στην οποία η χώρα μας έχει πάρει συνολικά επτά χρυσά.

Οι οχτώ του τελικού

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.35μ

Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) 8.31μ

Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 8.24μ

Βλάντισλαβ Μάζουρ (Εσθονία) 8.14μ

Μαξιμίλιαν Ενχόλζνερ (Γερμανία) 7.87μ

Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7.81μ

Γιάκομπ Φίντσαμ - Ντιούκς (Βρετανία) 7.79μ

Γκάμπριελ Μπιτάν (Ρουμανία) 7.72μ.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας