Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Με την πρώτη στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου! (vid)

Παρών στον αυριανό (5/3) τελικό του μήκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Τορούν θα είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος προκρίθηκε σήμερα (4/3) στην πρώτη οκτάδα κάνοντας μόνο ένα άλμα στα 8,04 μέτρα!

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Με την πρώτη στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου! (vid)

Ένα μόνο άλμα χρειάστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου για να περάσει στον τελικό του μήκους ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο ξεκίνησε σήμερα (4/3) στο Τορούν.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε αυτό που έπρεπε και το πρώτο του κιόλας άλμα προσγειώθηκε στα 8,04 μέτρα, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί αύριο (5/3) με ώρα έναρξης στις 21:20.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκανε αυτό που είχε σχεδιάσει και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διαδικασία του προκριματικού με μία μόνο προσπάθεια. Την Παρασκευή θα επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κυνηγήσει από το πρώτο του άλμα την επίδοση που θα του εξασφαλίσει όχι μόνο μια θέση στο βάθρο αλλά ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Με βάση τον προγραμματισμό που έχει κάνει με τον προπονητή του, θα ξεκινήσει τα πρώτα άλματα και αν χρειαστεί θα αφήσει τις ενδιάμεσες προσπάθειες προκειμένου να μην επιβαρύνει το γόνατό του και να είναι σε θέση να εκτελέσει τα τελευταία άλματα.

Ο Τεντόγλου ταξίδεψε στην πόλη της Πολωνίας με άλμα στα 8,21 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία ανάμεσα στους άλτες που μετέχουν στη διοργάνωση. Στην τελική οκτάδα προκρίθηκε με τη δεύτερη επίδοση, αφού καλύτερος ήταν ο βασικός του αντίπαλος στον δρόμο προς το χρυσό, Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), που ξεκίνησε με 7,93 μ. και στο δεύτερο άλμα έκανε 8,18 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ.

«Ήθελα απλώς να κάνω ένα άλμα και να τελειώσω τον αγώνα μου. Ο διάδρομος εδώ είναι πολύ καλός. Στον τελικό πιστεύω πως μπορώ να προσεγγίσω το ατομικό μου ρεκόρ (σ.σ. 8,38 μ.). Η διοργάνωση γίνεται με ιδιαίτερες συνθήκες. Ακόμη και αν δεν έχει θεατές, είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά το τέλος του αγώνα.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο έτερος Έλληνας άλτης που συμμετείχε στον προκριματικό. Ο Αλέξανδρος Περιστέρης με άλμα στα 7,61 μ. στην τρίτη του προσπάθεια κατέλαβε την 11η θέση στο σύνολο με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο νεαρός άλτης ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρη, συνέχισε με 7,49 μ., επίσης ατομικό ρεκόρ, και ολοκλήρωσε με τα 7,61 μ.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως ο Περιστέρης στη διάρκεια της σεζόν έμεινε πολύ πίσω στην προετοιμασία του λόγω ενός τραυματισμού στην μέση, παρ' όλα αυτά κατάφερε να ανακάμψει και να σταθεί με αξιοπρέπεια στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Οι οκτώ του τελικού

Μόντλερ (Σουηδία) 8,18 μ.
Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,04 μ.
Ενχόλζνερ (Γερμανία) 7,91 μ.
Μάζουν (Εσθονία) 7,85 μ.
Πουλ (Φινλανδία) 7,81 μ.
Άνιτς (Σερβία) 7,79 μ.
Μπιτάν (Ρουμανία) 7,78 μ.
Φίντσαμ-Ντιούκς (Μεγάλη Βρετανία) 7,74 μ.