Σπανουδάκη: «Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη η πρόκριση στον τελικό στο Τορούν»

Πιο έτοιμη από ποτέ για μια μεγάλη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν δηλώνει η σπρίντερ Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία τονίζει ότι βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας της.

Σπανουδάκη: «Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη η πρόκριση στον τελικό στο Τορούν»

Συνέχεια σε μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων στα 60 μέτρα θα επιχειρήσει να δώσει η Ραφαέλα Σπανουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο αρχίζει στο Τορούν της Πολωνίας την ερχόμενη Πέμπτη (4/3).

Με ατομικό ρεκόρ 7.23, αλλά και σταθερότητα σε όλες τις κούρσες της κατά τη φετινή χειμερινή σεζόν, δείχνει έτοιμη να αφήσει πίσω τις εμφανίσεις του 2017 στο Βελιγράδι και του 2019 στη Γλασκώβη, όπου δεν πέτυχε αυτό που θα μπορούσε, καθώς ήταν άκυρη στην προκριματική διαδικασία.

«Ανυπομονώ πάρα πολύ για τη διοργάνωση. Οι ημέρες περνάνε με δυσκολία. Οι προπονήσεις πηγαίνουν αρκετά καλά. Μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η προπόνηση χαλάρωσε και τρέχω ακόμη πιο γρήγορα, κάτι που περιμένω να συμβεί και στον αγώνα», είπε αρχικά η 26χρονη πρωταθλήτριά μας και συμπλήρωσε:

«Αναμφίβολα διανύω την καλύτερη περίοδο της καριέρας μου. Έχω δουλέψει σκληρά, νιώθω πιο έτοιμη από ποτέ. Ο παράγοντας άγχους πάντα υπάρχει, όμως θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά, καθώς έχουμε βγάλει σκληρή δουλειά με τον προπονητή μου».

Η Σπανουδάκη σε όλες τις φετινές κούρσες της έδειξε ότι τα αποτελέσματα που σημειώνει ανταποκρίνονται στις δυνατότητές της, γεγονός που τη γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Τα λόγια της είναι χαρακτηριστικά: «Για αρχή θα πρέπει να ξεκινήσω από τον βατήρα. Με αγχώνει λίγο αυτό, γιατί στην ουσία δεν έχω ακόμη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό λόγω των άκυρων εκκινήσεων. Είμαι σε τόσο καλή κατάσταση που, ακόμη και τελευταία αν φύγω από τον βατήρα, ξέρω πως θα προλάβω να ανακάμψω. Είμαι αισιόδοξη, γιατί έχω δει κάποιες αθλήτριες και στις κούρσες στο εξωτερικό και ξέρω πως, με εξαίρεση ορισμένες που είναι σε υψηλό επίπεδο, με τις υπόλοιπες είμαι στο ίδιο, ίσως και καλύτερο, επίπεδο. Η πρόκριση στον τελικό θα είναι δύσκολη, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτη».

Τέλος, η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη σχολίασε την πορεία της προετοιμασίας της από την έναρξη της σεζόν: «Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν έχω πάθει τίποτα από την έναρξη της προετοιμασίας μου τον Σεπτέμβριο! Δούλεψα πολύ στο κομμάτι της τεχνικής, ενώ έκανα πολλές διπλές προετοιμασίες με τον προπονητή μου, κάτι που δεν είχαμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια».