Τεντόγλου: «Είμαι με διαφορά καλύτερος από όλους στο Τορούν!»

Σίγουρος για τον εαυτό του και την επίτευξη της νίκης στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν (4-7/3) εμφανίστηκε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα (1/3) ο πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου.

Τεντόγλου: «Είμαι με διαφορά καλύτερος από όλους στο Τορούν!»

Ως το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του άλματος εις μήκος θα ταξιδέψει ο Μίλτος Τεντόγλου στην Πολωνία, όπου θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Τορούν από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στα 23 του χρόνια αποτελεί τον κορυφαίο Ευρωπαίο άλτη του μήκους και έναν από τους ανερχόμενους παγκοσμίως. Ωστόσο αυτή τη φορά η υπόθεση «νίκη» θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δική του ετοιμότητα. Και αυτό διότι ο Τεντόγλου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού.

«Πονάει αρκετά το γόνατό μου και για να καταφέρω να πετύχω τον στόχο μου θα πρέπει να κάνω μόνο ένα άλμα στον προκριματικό. Γιατί αν χρειαστεί και δεύτερο, δεν ξέρω στη συνέχεια αν θα μπορέσω να είμαι καλά στον τελικό», είπε ο Τεντόγλου σε σημερινές (1/3) δηλώσεις του και συμπλήρωσε: «Θα αγωνιστώ και πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά. Απλώς αυτή τη φορά δεν θα είναι όλα τέλεια. Θα πρέπει να δείξω ετοιμότητα. Μπορεί να πονάει το πόδι μου, αλλά είμαι σε τρομερή κατάσταση και ίσως είναι αρκετό ακόμη κι ένα άλμα για να νικήσω τον αγώνα. Πιστεύω ότι θα μπορώ να είμαι αποτελεσματικός, ωστόσο όλα θα κριθούν από τις ενοχλήσεις που θα έχω».

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό το 2018 και στον κλειστό το 2019 τις τελευταίες εβδομάδες ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα και δεν έχει κάνει άλματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα.

Παρ' όλα αυτά εκφράζει τη σιγουριά που τον διακατέχει για τη νίκη στην Πολωνία, βγάζοντας τρομερή αυτοπεποίθηση. Διαβάστε τη συνέχεια των λεγομένων του: «Δεν με ανησυχεί που δεν έχω κάνει άλματα. Θεωρώ πως η νίκη είναι εύκολη. Νιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου, πιο σίγουρος από ό,τι δύο χρόνια πριν. Πιστεύω πως είμαι με διαφορά καλύτερος από όλους, έχω πολλή εμπειρία, ξέρω πώς είναι να νικάω τον τίτλο και το στάδιο είναι φοβερό. Έχω κάνει κι άλλες φορές μεγάλα άλματα στις πρώτες προσπάθειες και αυτό θα επιδιώξω και τώρα, παρ' ότι μου αρέσει να αντιδρώ στα τελευταία άλματα».

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θεωρεί ότι ο μόνος αθλητής που μπορεί να πάει μακριά είναι ο 25χρονος Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ. «Θεωρώ πως μόνο ο Μόντλερ μπορεί να φτάσει στα 8,20 με 8,25 μέτρα. Από εκεί και πέρα δεν βλέπω κάποιον που μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο. Βέβαια σε έναν αγώνα ποτέ δεν μπορεί να ξέρεις τι θα συμβεί», κατέληξε ο Τεντόγλου, ο οποίος θα μεταβεί στο Τορούν με άλμα στα 8,21 μέτρα στα πόδια του, επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο νεαρός έχει ατομικό ρεκόρ 8,38 μέτρα από τη διοργάνωση του 2019 στη Γλασκώβη.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας