Μπλάνκα Βλάσιτς: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση! (pics, vid)

Η Μπλάνκα Βλάσιτς ανακοίνωσε σήμερα (19/2) την αποχώρησή της από την ενεργό δράση. Η σπουδαία αθλήτρια από την Κροατία είπε και επίσημα το αντίο...

Μπλάνκα Βλάσιτς: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση! (pics, vid)

Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών στο άλμα εις ύψος, η Μπλάνκα Βλάσιτς ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την καριέρα της.

Η πανέμορφη αθλήτρια από την Κροατία στα 37 της χρόνια αποφάσισε να πει το οριστικό αντίο με δήλωσή της που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Δυο Ολυμπιακά μετάλλια (2008 ασημένιο, 2016 χάλκινο), δυο χρυσά (2007, 2009) και δύο ασημένια (2011, 2015) σε παγκόσμια πρωταθλήματα και ισάριθμα (4) σε παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου (χρυσά το 2008 και το 2010, ασημένιο το 2008 και χάλκινο το 2004), πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2010 στη Βαρκελώνη και πολλά ακόμη μετάλλια και διακρίσεις σε επίπεδο γυναικών αλλά και στις μικρότερες κατηγορίες.

Άλλωστε η πρώτη μεγάλη νίκη της ήταν το 2000, όταν σε ηλικία 17 ετών στο Σαντιάγκο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων/νεανίδων.

«Από το Ρίο, προσπαθώ να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου. Τέσσερα χρόνια ελπίδας. Ζω μέσα στον αθλητισμό από την ημέρα που γεννήθηκα, το άλμα εις ύψος είναι αναπόσπαστο κομμάτι μου και θα είναι πάντα έτσι. Πήρα λοιπόν την απόφαση να τερματίσω την καριέρα μου.

Πριν κερδίσω χάλκινο στο Ρίο, πολλοί μου είπαν να τα παρατήσω, καθώς έχω ήδη κάνει πολλά. Αλλά αν τους άκουγα, δεν θα είχα κερδίσει άλλο Ολυμπιακό μετάλλιο, ένα μετάλλιο που είναι τόσο ξεχωριστό για μένα, γιατί το κέρδισα κυριολεκτικά με ένα υγιές πόδι.

Τα χρόνια μετά έφεραν αμέτρητες θεραπείες αποκατάστασης, ελπίδα, απογοήτευση και ούτω καθεξής.

Πριν πάρω την οριστική απόφαση, πέρασα όλα τα στάδια της θλίψης και για μένα ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας μου. Και μετά από όλα, σε μια πολύ συνηθισμένη και γαλήνια μέρα, ήρθε στην καρδιά μου: «Τελείωσε». Ήξερα ότι ήρθε η ώρα και ήμουν εντελώς ήρεμη.

Ένιωσα μια ανακούφιση που δεν θα είχα ποτέ αν είχα «ξεπεράσει τη γραμμή» και σταματούσα μάταια όταν πολλοί πίστευαν ότι έπρεπε.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, είχα τη μεγάλη υποστήριξη της οικογένειας, του πατέρα μου, του προπονητή και φίλων. Ήξεραν ότι ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να περάσω μόνη μου και να παλέψω για μια ξεκάθαρη απόφαση.

Κάθε αθλητής θα με καταλάβει. Δεν είναι εύκολος αυτός ο χωρισμός. Αφήνουμε τα μεγάλα συναισθήματα, τις κορυφές, τις νίκες, τις υπέροχες στιγμές που δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια.

Αλλά όλα παραμένουν μέρος μας. Το μέρος που φέρνουμε στο μέλλον. Και κουβαλάω όλες τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μου, και θα τις πλέξω σε μια νέα ιστορία.

Έτσι θα παραμένω πάντα στο άθλημα. Με την εμπειρία και τη γνώση μου, θέλω να συμβάλω μόνιμα και ενεργά στην περαιτέρω ανάπτυξη του παγκόσμιου αθλητισμού και του αθλητισμού γενικά.

Είμαι περήφανη για την καριέρα μου. Πρώτα απόλα, είμαι ευγνώμων στον Θεό για την ευλογία του ταλέντου και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούσε να αναπτυχθεί αυτό το ταλέντο.

Σε φίλους και οπαδούς που πίστευαν και πήδηξαν μαζί μου. Παρόλο που ο αθλητισμός είναι ατομικό άθλημα, πάντα ένιωθα σαν μέρος μιας ομάδας γιατί δεν πήδηξα μόνο για τον εαυτό μου.

Το τρέξιμο με την κροατική σημαία αγκαλιά ήταν πάντα η μεγαλύτερη τιμή για μένα. Με ειρήνη στην καρδιά μου, ευγνώμων για κάθε πόντο και κάθε χειροκρότημα, γυρίζω μια νέα σελίδα στη ζωή μου», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η σπουδαία Βλάσιτς.