Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Έχασε η Στεφανίδη από την Πόλακ! (vids)

Πρώτη ήττα εντός Ελλάδας για την Κατερίνα Στεφανίδη μετά το 2011 στο άλμα επί κοντώ, από την Ελένη Πόλακ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που γίνεται στο ΣΕΦ! Η νικήτρια εξασφάλισε ταυτόχρονα τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Έχασε η Στεφανίδη από την Πόλακ! (vids)

Την πρώτη ήττα εντός συνόρων μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια γνώρισε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία έχασε από την Ελένη Πόλακ στο άλμα επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!

Αξίζει να τονιστεί ότι η πρωτιά της αθλήτριας του ΑΟ Μεγάρων σήμανε ταυτόχρονα ότι έκλεισε ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Η Πόλακ έκανε πολύ καλό αγώνα και επιβεβαίωσε τη σταθερά ανοδική πορεία της. Επικράτησε με άλμα στα 4,71 μέτρα, με την πρώτη μάλιστα προσπάθεια, βελτιώνοντας το ατομικό ρεκόρ της, που ήταν 4,70 μ. από το περασμένο καλοκαίρι στο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Η 24χρονη αθλήτρια, που έχει προπονητή τον Μανώλη Καραγιάννη, φέτος έχει σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις πάνω από τα 4,60 μέτρα. Ξεκίνησε τον αγώνα με ένα άκυρο άλμα στα 4,35 μ., άφησε τα 4,41 μ., πέρασε με την πρώτη τα 4,51 μ. και στη συνέχεια με τη δεύτερη τα 4,61 μ. και με την πρώτη τα 4,71 μ. Η Πόλακ επιχείρησε έπειτα να υπερβεί τα 4,81 μ., χωρίς επιτυχία ωστόσο.

«Νιώθω ανακούφιση, καθώς κατάφερα να πετύχω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και παράλληλα να επιβεβαιώσω την καλή μου κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τορούν. Εκεί θέλω να διεκδικήσω μια καλή παρουσία. Πιστεύω πως πριν τελειώσει η σεζόν θα είμαι σε θέση να πηδήσω ακόμη υψηλότερα. Σήμερα τα 4,81 μέτρα δεν ήταν όπως θα ήθελα, ωστόσο είναι ένα ύψος που βλέπω πρώτη φορά σε αγώνα. Είχαν προηγηθεί οι δύο αγώνες στη Γαλλία, που ήταν μια καλή εμπειρία», είπε η Πόλακ που ξεπέρασε για δεύτερη φορά το φράγμα των 4,70 μέτρων.

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) ήταν δεύτερη με 4,61 μέτρα και καλά αλλά άκυρα άλματα στα 4,71 μ. Η έμπειρη αθλήτρια επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, αλλά και των επιπτώσεων της πανδημίας, ωστόσο επέλεξε να βάλει πρόωρο φινάλε στη σεζόν. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 αποφάσισε να πει «όχι» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και να συνεχίσει την προετοιμασία της για τη θερινή σεζόν και συγκεκριμένα για την Ολυμπιάδα του Τόκιο.

«Πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε στην Αμερική και να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για τους αγώνες του ανοιχτού και να μη συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι νωρίς και αυτό μας οδήγησε να αποφασίσουμε να σταματήσω τη σεζόν, να ξεκουραστώ, να ξεπεράσω στο απόλυτο έναν τραυματισμό στον δικέφαλο κι έπειτα να ξεκινήσω και πάλι την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό. Η χειμερινή σεζόν πήγε καλά, αφού κατάφερα και έκανα αγώνες με όλη μου τη φόρα και απέκτησε και πάλι την επαφή με μεγάλα άλματα, μετά την αγωνιστική απραξία του 2020», δήλωσε η Στεφανίδη.

Την τρίτη θέση στο επί κοντώ κατέλαβε η Αναστασία Ρέτσα (ΑΕ Μεσογείων) που ξεπέρασε τα 4,05 μέτρα και έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Ταλίν. Η νεαρή στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,15 μ.