Τεντόγλου και Πανταζής στη Γαλλία

Οι Μίλτος Τεντόγλου και Ανδρέας Πανταζής έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στη Γαλλία.

Τεντόγλου και Πανταζής στη Γαλλία

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει αύριο (Σάββατο, 6/2) τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Μετς (Γαλλία).

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος άλτης του μήκους προέρχεται από ικανοποιητικό ντεμπούτο στην Καρλσρούη, όπου είχε καλύτερο άλμα στα 8,05 μ. και έδειξε έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες.

Μίτινγκ Καρλσρούης: O Τεντόγλου τρίτος στον πρώτο αγώνα της σειράς indoor tour με 8.05 μ. (vid)

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θα βρεθεί αντιμέτωπος για δεύτερη φορά φέτος με τον Κουβανό Μάικελ Μασό που στην Καρλσρούη ήταν δεύτερος με 8,08 μέτρα.

Ο Τεντόγλου αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, διοργάνωση στην οποία μεταξύ άλλων θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στη Γλασκόβη.

Ο νεαρός μετά το Μετς θα επιστρέψει στην Αθήνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα θα αγωνιστεί στο μίτινγκ της Μαδρίτης στις 24 Φεβρουαρίου, στον τελευταίο αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στη Γαλλία θα κάνει το ντεμπούτο του ο νεαρός άλτης του τριπλούν, Ανδρέας Πανταζής. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού δεν βρίσκεται ακόμη στην κατάσταση που θα ήθελε, αφού έμεινε αρκετά πίσω στην προπόνηση, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια περασμένο Δεκέμβρη σε ατύχημα στα βάρη.

Παρόλα αυτά επέλεξε να μπει στους αγώνες και μέσα από αυτούς να κυνηγήσει καλά άλματα και πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια. Ο Πανταζής το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.