Ντεμπούτο στη σεζόν του κλειστού για Παπαχρήστου και Τεντόγλου στην Καρλσρούη

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του τριπλούν και του μήκους, Βούλα Παπαχρήστου και Μίλτος Τεντόγλου αντίστοιχα, θα εμφανιστούν την Παρασκευή (29/1) στο «Indoor Tour» στην Καρλσρούη, εγκαινιάζοντας την παρουσία τους στη φετινή περίοδο του κλειστού στίβου.

Ντεμπούτο στη σεζόν του κλειστού για Παπαχρήστου και Τεντόγλου στην Καρλσρούη

Έντονη ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει αύριο (29/1) στην Καρλσρούη, όπου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας της σειράς «Indoor Tour».

Συγκεκριμένα στη γερμανική πόλη βρίσκονται ήδη για να πάρουν μέρος στον αγώνα η Βούλα Παπαχρήστου και ο Μίλτος Τεντόγλου. Μάλιστα αυτό θα είναι το ντεμπούτο στην περίοδο του κλειστού στίβου για την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν, ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος.

Οι δύο Έλληνες αθλητές μαζί με τον προπονητή τους, Γιώργο Πομάσκι, ταξίδεψαν σήμερα (28/1) για τη Γερμανία προκειμένου να δώσουν τον πρώτο από μια σειρά αγώνων που έχουν προγραμματίσει να κάνουν στη σεζόν.

Ο Τεντόγλου επιστρέφει στη δράση 11 μήνες μετά την τελευταία εμφάνισή του, που ήταν στις 29 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου είχε προσγειωθεί στα 8,26 μέτρα. Ο 23χρονος πρωταθλητής είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα επιδιώξει από τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν να δείξει τις διαθέσεις του ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τορούν, όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη.

Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχει ο Κουβανός Γιαν Ετσεβαρία, τρίτος πριν από ενάμιση χρόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, όπως επίσης και ο Τόμπιας Μόντλερ από τη Σουηδία, ο οποίος ήταν δεύτερος στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Γλασκώβης, πίσω από τον Τεντόγλου.

Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει μετά από πολύμηνη απουσία και η Παπαχρήστου, η οποία είναι έτοιμη να κυνηγήσει επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε δίχως προβλήματα τη χειμερινή προετοιμασία της και πλέον μέσα από τους αγώνες θα επιδιώξει να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει της διοργάνωσης του Τορούν. Εκεί η Παπαχρήστου θα κυνηγήσει ένα ακόμη μετάλλιο, όπως έκανε και δύο χρόνια νωρίτερα στη Γλασκώβη, όπου ήταν δεύτερη με 14,50 μέτρα και νέο ατομικό ρεκόρ στον κλειστό.

Η Ισπανίδα Άννα Πελετέριο, η Γερμανίδα Τζέσι Μαντούκα και η συμπατριώτισσά της Νιλ Έχαρντ θα είναι στο μίτινγκ της γερμανικής πόλης και μαζί με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα δώσουν μια πρώτη γεύση τού τι θα ακολουθήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η διοργάνωση της Καρλσρούης αποτελεί στην ουσία την εκκίνηση των κορυφαίων διοργανώσεων μίας ακόμη δύσκολης σεζόν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Αξίζει να τονιστεί πάντως η συμμετοχή σε αυτή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από όλο τον πλανήτη. Τέλος, η διοργάνωση θα μεταδοθεί σε live streaming μετάδοση από το κανάλι της World Athletics στο youtube.