Στο Βερολίνο με 6 μαραθωνοδρόμους η Ελλάδα

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα συμμετέχει σε διεθνή διοργάνωση με πολυμελή ομάδα μαραθωνοδρόμων. Δυσαρεστημένος ο Χριστόφορος Μερούσης.

Στο Βερολίνο με 6 μαραθωνοδρόμους η Ελλάδα

Έξι δρομείς -τρεις άντρες και τρεις γυναίκες- θα αγωνιστούν με το εθνόσημο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο 7-12 Αυγούστου.

Η αγωνία των Ελλήνων αθλητών που περίμεναν πως και πως τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, έληξε πριν από λίγο. Στον Μαραθώνιο των Ανδρών θα αγωνιστούν ο Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ) και ο Δήμος Μαγγίνας (ΠΑΟ) που έπιασαν το όριο, και ο Πανελληνιονίκης Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ).

Αντίστοιχα στις γυναίκες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) που έπιασε το όριο, η Πανελληνιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη (Κάμειρος 2009) και η Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Άργους Ορεστικό), προφανώς γιατί έχει σημειώσει τη 2η καλύτερη επίδοση φέτος.

«Απόφαση του ΣΕΓΑΣ είναι να στηρίξει τους δρόμους αντοχής και τον Μαραθώνιο δρόμο. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα είναι εμφανώς θετικά ειδικά τo 2018 σε όλες τις κατηγορίες. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η ομοσπονδία ανακοινώνει ότι θα στείλει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδα μαραθωνοδρόμων αποτελούμενη από τρεις Άνδρες και ισάριθμες Γυναίκες.

Έτσι, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγωνίσματος η ανακοίνωση της ομάδας γίνεται τώρα ώστε να έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Να σημειωθεί ότι η ομοσπονδία επέλεξε να συμμετάσχει φέτος και στο κύπελλο μαραθωνίου, το οποίο γίνεται παράλληλα με το κορυφαίο γεγονός και απαιτεί συμμετοχή τριών - τουλάχιστον - μαραθωνοδρόμων σε Άνδρες και Γυναίκες, προκειμένου η χώρα να έχει δικαίωμα βαθμολόγησης.

Μεγάλος αδικημένος είναι ο Χριστόφορος Μερούσης. Ο σπουδαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος από τη Χίο είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την απόφαση της ομοσπονδίας να μην τον συμπεριλάβει στην ομάδα των αθλητών που θα αγωνιστούν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί ότι από το 2012 μέχρι σήμερα έχει την καλύτερη επίδοση στον μαραθώνιο με 2:19:00, έχει κερδίσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 4 φορές και έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016.