Μπελιμπασάκη: Επανεμφανίζεται έπειτα από ενάμιση χρόνο απραξίας

Η επανεμφάνιση της Μαρίας Μπελιμπασάκη στο ταρτάν είναι γεγονός! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των 400 μέτρων θα κάνει τον πρώτο αγώνα της μετά από ενάμιση χρόνο ταλαιπωρίας από τραυματισμούς στο μίτινγκ του Μοντεβίλ σε λίγες ημέρες.

Μπελιμπασάκη: Επανεμφανίζεται έπειτα από ενάμιση χρόνο απραξίας

Έτοιμη να πάρει και πάλι θέση εκκίνησης στους αγώνες της χειμερινής περιόδου είναι η Μαρία Μπελιμπασάκη, περίπου ενάμιση χρόνο μετά την τελευταία εμφάνισή της στην αγωνιστική δράση.

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στο Βερολίνο στο αγώνισμα των 400 μέτρων θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στις 30 Ιανουαρίου, στο μίτινγκ που θα γίνει στο Μοντεβίλ, με στόχο να κυνηγήσει από νωρίς υψηλές επιδόσεις.

Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της Μπελιμπασάκη από τις 15 Ιουνίου 2019, ύστερα από μία περίοδο στην οποία κυριάρχησαν τα προβλήματα τραυματισμών που απορύθμισαν την προετοιμασία της. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία από τον περασμένο Αύγουστο ακολουθεί με συνέπεια το πρόγραμμα δουλειάς και τα προπονητικά τεστ του τελευταίου διαστήματος έδειξαν πως είναι έτοιμη να επιστρέψει σε επιδόσεις που θα της δώσουν τη διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Η παρουσία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στην αγωνιστική δράση του χειμώνα έχει διπλό στόχο. Αφενός μεν θα επιδιώξει τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν (4-7 Μαρτίου). Αφετέρου δε αποσκοπεί στη συγκέντρωση σημαντικών βαθμών στο ranking της World Athletics.

Η Μπελιμπασάκη θα συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού (12-13/2), ενώ είναι πιθανό να αγωνιστεί και στην ημερίδα που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 7 Φεβρουαρίου.