Πεσιρίδου: Πρεμιέρα για τη νέα χρονιά στο μίτινγκ του Μοντεβίλ

Από το μίτινγκ του Μοντεβίλ στη Γαλλία θα ξεκινήσει τις προσπάθειες διάκρισης τη νέα χρονιά η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Πεσιρίδου: Πρεμιέρα για τη νέα χρονιά στο μίτινγκ του Μοντεβίλ

Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Μοντεβίλ θα ανοίξει τη χρονιά η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία θα συμμετάσχει στο μίτινγκ που θα διεξαχθεί εκεί στις 30 Ιανουαρίου.

Η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων θα έχει την ευκαιρία να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να κυνηγήσει από νωρίς επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ευελπιστεί σε μία καλή παρουσία στη χειμερινή περίοδο, η οποία θα κορυφωθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (4-7 Μαρτίου). Η 29χρονη Πεσιρίδου έχει ήδη το όριο για τη διοργάνωση του Τορούν με 8.16 από την περσινή χρονιά, ωστόσο στόχος της είναι να επιστρέψει σε επιδόσεις κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (8.04).

«Θα δούμε πώς θα είναι μετά τη διοργάνωση στη Γαλλία και αναλόγως θα αποφασίσουμε για τη συμμετοχή της στην ημερίδα του ΣΕΦ στις 7 Φεβρουαρίου. Πρόθεσή μας είναι να κάνει αγώνες, οπότε είναι πιθανό να είναι παρούσα στην πρώτη εγχώρια διοργάνωση του κλειστού, ενώ στον προγραμματισμό μας είναι η συμμετοχή και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (12-13/2)», είπε η Σιώμου.

Η Πεσιρίδου μετράει δύο συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, αφού ήταν παρούσα τόσο στη διοργάνωση του 2015 στην Πράγα όσο και σε εκείνη του 2017 στο Βελιγράδι, όπου έτρεξε στον ημιτελικό. Ο χειμώνας του 2017 ήταν άκρως αποδοτικός για την Ελληνίδα αθλήτρια, αφού έτρεξε τέσσερις φορές κάτω από 8.10, που είναι οι καλύτερες επιδόσεις της καριέρας της.