Κινδυνεύει με δια βίου αποκλεισμό η ΜακΝίλ!

Με οκταετή αποκλεισμό κινδυνεύει η 29χρονη Αμερικανίδα, Μπριάνα ΜακΝίλ κάτι που θα την οδηγήσει στην απόσυρση!

Κινδυνεύει με δια βίου αποκλεισμό η ΜακΝίλ!

Με οκταετή αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα κινδυνεύει η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο στα 100μ εμπόδια Μπριάνα Μακνίλ, μετά από παραβίαση των κανόνων αντί ντόπινγκ.

Η 29χρονη Αμερικανίδα τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση της σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Athletics Integrity Unit.

Αν δεν αθωωθεί εκτός από το γεγονός ότι θα χάσει τους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ουσιαστικά η τιμωρία της θα την οδηγήσει και στην απόσυρση από την αγωνιστική δράση. Αφού σε οκτώ χρόνια από τώρα όταν και θα λήξει η τιμωρία της θα διανύει το 37ο έτος της ηλικίας της.

Να θυμίσουμε, πως για την Μακνίλ αν τελικά επιβεβαιωθεί θα είναι η δεύτερη τιμωρία για παραβίαση του κώδικα αντί ντόπινγκ σε διάστημα μόλις 5 ετών. Μιας και είχε τιμωρηθεί από την USADA, Αμερικανικό οργανισμό αντί ντόπινγκ το 2016, λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου καθώς έκανε 3 non show σε 12 μήνες.

Αυτή η τιμωρία της είχε στερήσει την συμμετοχή και πιθανή διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου το 2017. Ενώ, επιστρέφοντας στην δράση το 2019 αποκλείστηκε από τα προκριματικά των 100 μέτρων με εμπόδια στο παγκόσμιο της Ντόχα για άκυρη εκκίνηση.

Η Μπριάνα Μακνίλ, έχει ατομικό ρεκόρ 12.26, μόλις έξι χιλιοστά δηλαδή μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ της Κέντρα Χάρισον(12.20). Αυτή της η επίδοση μάλιστα, την καταττάσει στην 4η θέση όλων των εποχών στο συγκεκριμένο αγώνισμα.