Στην Κίνα ο πολυπληθέστερος Μαραθώνιος εν μέσω πανδημίας!

Περισσότεροι από 9 χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στον Μαραθώνιο της Σανγκάης, στέλνοντας μήνυμα ότι έχουν βάλει... φρένο στον Covid-19.

Στην Κίνα ο πολυπληθέστερος Μαραθώνιος εν μέσω πανδημίας!

Από την Κίνα ξεκίνησε ο Covid-19, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκεί λήφθησαν τα πρώτα σκληρά μέτρα αντιμετώπισής του και τελικά ο ιός «γονάτισε» όλο τον πλανήτη.

Πολλές αθλητικές δραστηριότητες ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που μεταφέρθηκαν για το καλοκαίρι του 2021.

Πρωταθλήματα έβαλαν νωρίτερα «λουκέτο» στις διοργανώσεις τους, ανακοινώνοντας άρον-άρον τους πρωταθλητές, ενώ στον χώρο του στίβου, ακυρώθηκαν αρκετές διοργανώσεις που συμπλήρωναν ακόμα και... 100 χρόνια ζωής, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Η πανδημία τα... σάρωσε όλα, αλλά τα θετικά μηνύματα έρχονται από την Κίνα, από την χώρα που ξεκίνησαν όλα με τον κορονοϊό. Την Κυριακή (29/11) διεξήχθη Μαραθώνιος στην Σανγκάη, ένας από τους κορυφαίους του πλανήτη.

Εκεί λοιπόν συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 9 χιλιάδες δρομείς και έστειλαν το μήνυμα ότι ο Covid-19 περιορίζεται και χάρη στην μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι Κινέζοι τους προηγούμενους μήνες, πλέον βρίσκονται σε ένα σημείο να διοργανώνουν αγώνες με την παρουσία χιλιάδων ανθρώπων.

Αρχικά, οι διοργανωτές είχαν λάβει περίπου 40 χιλιάδες αιτήσεις για συμμετοχή στον Μαραθώνιο, αλλά τελικά επέτρεψε την παρουσία 9 χιλιάδων. Άπαντες πέρασαν από τεστ Covid-19, προτού μπουν στη γραμμή αφετηρίας, ενώ αρκετοί μαραθωνοδρόμοι φορούσαν μάσκα σε όλο τον αγώνα, τρέχοντας υπό αυτές τις συνθήκες για 42,195χλμ. Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα για τους δρομείς, ωστόσο, οι Κινέζοι έφεραν εις πέρας την αποστολή τους: Να στείλουν μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που οι δρόμοι θα ξαναπλημμυρίσουν με κόσμο.