Νεκρός, από καρκίνο, ο, 41χρονος προπονητής στίβου, Πέτρος Ακριβάκης

Ο προπονητής στίβου, Πέτρος Ακριβάκης, άφησε τα εγκόσμια, σε ηλικία 41 ετών,  «χτυπημένος» από τον καρκίνο. 

Νεκρός, από καρκίνο, ο, 41χρονος προπονητής στίβου, Πέτρος Ακριβάκης

Άφατο θρήνο στην οικογένεια του, αλλά κι εκείνη του Ελληνικού στίβου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του, παλαίμαχου δισκοβόλου και μετέπειτα προπονητή, Πέτρου Ακριβάκη, που έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Ο, πρόωρα χαμένος, τεχνικός ρίψεων, συμμετείχε με την συγκεκριμένη ιδιότητα σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ συνεργάστηκε και με τον ΣΕΓΑΣ, από τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή.

Μάλιστα, το ΔΣ της Ομοσπονδίας, με ανακοίνωσή του, θέλησε να εκφράσει τη βαθιά θλίψη για αυτή την απώλεια.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Απέραντη θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του προπονητή Πέτρου Ακριβάκη. Ο μόλις 41 ετών προπονητής έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης χτυπημένος τα τελευταία χρόνια από την επάρατο νόσο.

Ο Ακριβάκης συνεργάστηκε με την ομοσπονδία από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, ενώ ως τεχνικός συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες με την Σάββα Λίκα με την οποία κατάφεραν να σημειώσουν πολλές επιτυχίες.

Στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα των ρίψεων, όπως ο Σπύρος Λεμπέσης, η Βαγγελιώ Σοφάνη, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ο Ανδρέας Αναστασόπουλος, η Μάγδα Κομότογλου, ενώ αυτή την εποχή γύμναζε μεταξύ άλλων την ακοντίστρια Αφροδίτη Μανιού και τον δισκοβόλο Μιχάλη Καρτσίνη.

Γιος ενός εκ των κορυφαίων προπονητών ρίψεων, που πέρασαν από τη χώρα, του Νίκου Ακριβάκη, δε θα μπορούσε να μην είχε ασχοληθεί με τη δισκοβολία, αγώνισμα στο οποίο διακρίθηκε σε νεαρή ηλικία, με συμμετοχές στην εθνική ομάδα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει την βαθιά θλίψη για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του».