Κίνηση για την Αναγέννηση «Το 62% των σωματείων γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν»

Η κίνηση για την Αναγγένηση του Κλασικού Αθλητισμού, της Τασούλας Κελεσίδου, απάντησε στη Σοφία Σακοράφα, η οποία έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του Συνδέσμου. 

Κίνηση για την Αναγέννηση «Το 62% των σωματείων γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν»

Η ανακοίνωση:

«Το 62% των σωματείων γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν!

Οι πρακτικές εξαπάτησης σωματείων από την υπηρεσιακή διοίκηση του ΣΕΓΑΣ που για άλλη μία φορά τα χρησιμοποιεί εν αγνοία τους για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και το εκλογικό σώμα, αποτελούν παρωχημένες πρακτικές, δεν εκφράζουν το αθλητικό κίνημα και δείχνουν την παρακμιακή κατάσταση που επικρατεί στην Ομοσπονδία.

Η Κίνηση για την "Αναγέννηση" του Κλασικού Αθλητισμού, καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές και θα κάνει τις ανάλογες ενέργειες που κατά το νόμο δικαιούται, έτσι ώστε να σταματήσει αυτός ο θλιβερός κατήφορος.

Η πολύ σοβαρή και υπεύθυνη στάση του ΑΟ Μαγνησίας και των σωματείων ΑΣ Έφηβος Χίου και ΓΕ Θιναλίων των πρώτων συλλόγων που βγήκαν άμεσα και ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ με ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ τρόπο διοχετευμένα δημοσιεύματα από το γραφείο τύπου του ΣΕΓΑΣ που τους φέρουν να στηρίζουν συγκεκριμένη υποψήφια για την προεδρεία του ΣΕΓΑΣ, έρχεται απλά να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι οι ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΛΙΣΤΕΣ στήριξης που διανέμονται μέσω του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ της ομοσπονδίας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΣΕΓΑΣ: Ήδη 64 σωματεία από όλη την Ελλάδα στηρίζουν την υποψηφιότητα της Σακοράφα

Η κατάρρευση της ομάδας που διοικεί με τρόπο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό την αρχαιότερη ομοσπονδία της χώρας είναι φανερή. Παρουσιάζονται κάποια υποτιθέμενα σωματεία να υποστηρίζουν μία υποψηφιότητα με τα εξής δεδομένα στις 12 από τις 17 ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ: 1) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, 2) Κεντρικής Μακεδονίας, 3) Θεσσαλονίκης, 4) Δυτικής Μακεδονίας, 5) Θεσσαλίας, 6) Hπείρου, 7) Κερκύρας, 8) Χίου, 9) Λέσβου, 10) Δωδεκανήσου, 11) Κρήτης, 12) Κυκλάδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ έδωσε για τις 12 ΕΑΣ (136 σωματεία), την συγκεκριμένη υποψηφιότητα υποτίθεται πως υποστηρίζουν 58 σωματεία (κανένα με υπογεγραμμένη δήλωση Δ.Σ. συλλόγου), δηλαδή ποσοστό 42,5% των σωματείων. Η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων (78) γύρισαν την πλάτη στις πρακτικές και τις κινήσεις της απερχόμενης διοίκησης.

Η μειοψηφική υποψηφιότητα από τα πρώτα βήματα της καθορίζει και την κατάληξη της όταν θα ολοκληρωθεί η tour και στις υπόλοιπες 5 ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (Αθηνών, Πειραιώς, Πελοποννήσου, Βόρειας Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας), απ’ όπου θα προκύψουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΕΠΙΣΗΜΑ και μέσω δικών τους ανακοινώσεων που διανέμουν στον τύπο ή αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεκάδες διοικητικά συμβούλια αθλητικών σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ δηλώνουν καθημερινά την επίσημη ΣΤΗΡΙΞΗ τους στην

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και στην υποψηφιότητα της Τασούλας ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ για την προεδρία του ΣΕΓΑΣ.

Είναι πολύ ξεκάθαρο πλέον, πως η ηγετική ομάδα της απερχόμενης διοίκησης της ομοσπονδίας ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΑΡΑΤΥΠΑ προσωπικό, συνεργάτες, προπονητές, υποδομές, μηχανισμούς και το δημόσιο χρήμα της ομοσπονδίας, για τον προεκλογικό αγώνα υποψηφίων της επιλογής της. Βρίσκεται σε ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ…

Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες και συμβαίνουν εντελώς απροκάλυπτα λίγες εβδομάδες πρίν την διεξαγωγή της εκλογικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΓΑΣ. Γι αυτούς τους λόγους αναμένουμε να επιληφθούν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, έτσι ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η αδιανόητη συμπεριφορά των συγκεκριμένων προσώπων (που μία έρευνα εύκολα θα αποκαλύψει ποια είναι), τα οποία προσπαθούν να καθυποτάξουν τα σωματεία και την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Οι εποχές που κάποιοι ξέρανε έχουν περάσει ανεπιστρεπτή!

Κίνηση για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Κλασικού Αθλητισμού»