Στίβος: Και ο Γιάννης Βούρος στο πλευρό της Κελεσίδου

Την υποψηφιότητά του για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ στο πλευρό της Τασούλας Κελεσίδου δήλωσε και επίσημα ο Γιάννης Βούρος

Στίβος: Και ο Γιάννης Βούρος στο πλευρό της Κελεσίδου

Άλλος ένας διακεκριμένος Έλληνας πολίτης, μία εξέχουσα προσωπικότητα της κοινωνίας μας, ο γνωστός σε όλους ηθοποιός Γιάννης Βούρος, έρχεται σήμερα να δηλώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Ο νυν δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και πρώην βουλευτής, έχει υπάρξει αθλητής της ΑΕΚ στους δρόμους ημιαντοχής και ενθουσιασμένος με την πρωτοβουλία της κίνησης για την «Αναγέννηση» του στίβου, ενεργοποιείται στο πλευρό της Τασούλας Κελεσίδου και καλεί όλη την αθλητική κοινότητα να κάνει το ίδιο.

Η δήλωση του Γιάννη Βούρου: «Ήρθε η ώρα, οι υγιείς δυνάμεις του αθλητισμού να συσπειρωθούν γύρω από την παρουσία της Τασούλας Κελεσίδου ως υποψηφίας Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με μία ουσιαστική, δυναμική ανάπτυξη που αρμόζει σε έναν τόπο γεννήτορα της άθλησης. Σε ένα τέτοιο κάλεσμα δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος και δηλώνω υποψήφιος για το ΔΣ για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού, καθώς αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να συνυπάρξω με προσωπικότητες που έχουν καταξιωθεί στο χώρο του αθλητισμού κι έχουν καταγράψει τη δική τους λαμπρή διαδρομή.» Γιάννης Βούρος Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιάννης Βούρος είναι ιδιαίτερα γνωστός σε όλους για την πολυδιάσταση και λαμπρή καλλιτεχνική του διαδρομή, καθώς αποτελεί έναν από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες ηθοποιούς. Γέννημα-θρέμα της Νέας Φιλαδέλφειας, υπήρξε αθλητής στίβου της ΑΕΚ στα αγωνίσματα ημιαντοχής (800μ.-1500μ.), ενώ ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών για την σωτηρία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ (2012). Αριστούχος της φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος δημοσιογραφίας-δημοσιολογίας και απόφοιτος της ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος για να αφοσιωθεί όμως πολύ σύντομα στην καριέρα του ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση χώρους που υπηρέτησε για περισσότερα από 40 χρόνια. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενώ παράλληλα έχει γράψει, μεταφράσει και σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Γιάννης Βούρος, είναι επίσης ο πατέρας του 22χρονου Αλέξη Βούρου, πρωταθλητή δρόμων ταχύτητας (60μ.-100μ.-4x100μ.) και μέλους της εθνικής ομάδας βαρήκοων-κωφών, ενώ συμμετείχε και στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες κωφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ