Δόση: «Μεγάλος στόχος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23»

Η άλτρια του ύψους Παναγιώτα Δόση προετοιμάζεται εντατικά στα Ιωάννινα για τους μεγάλους αγώνες της ερχόμενης χρονιάς, ενώ φροντίζει παράλληλα να ανταποκρίνεται και στις φοιτητικές υποχρεώσεις της.

Δόση: «Μεγάλος στόχος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23»

Προετοιμασία και ακαδημαϊκές υποχρεώσεις συνδυάζει η Παναγιώτα Δόση στην καθημερινότητά της, έστω κι αν αυτό απαιτεί από την ίδια να βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους.

Η 19χρονη άλτρια του ύψους σπουδάζει σε πανεπιστημιακή σχολή που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η ίδια έχει επιλέξει ως τόπο προετοιμασίας της νέας χρονιάς τα Ιωάννινα, όπου βρήκε τις κατάλληλες για εκείνη συνθήκες προετοιμασίας.

Η Δόση περνάει τον περισσότερο χρόνο της στην πόλη της Ηπείρου προετοιμαζόμενη για τη νέα χρονιά, ενώ δύο φορές την εβδομάδα μεταβαίνει στη συμπρωτεύουσα για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής της.

«Μπορεί να χρειάζεται να κάνω κάποια χιλιόμετρα μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο νομίζω πως το πρόγραμμά μου έχει στηθεί καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Ο βασικός όγκος δουλειάς βγαίνει στα Γιάννινα, όπου οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές, καθώς υπάρχει και κλειστή αίθουσα την οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε», εξήγησε η νεαρή Αθηναία αθλήτρια και συμπλήρωσε: «Θα κάνω την αρχή στον κλειστό, ωστόσο στόχος είναι να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον Μάιο, όπου ξεκινούν οι πρώτοι αγώνες του καλοκαιριού».

Η Δόση τη νέα χρονιά θα ανήκει στην κατηγορία γυναικών Κ23 και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στο Μπέργκεν της Σουηδίας από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου 2021.

«Ο στόχος είναι να πηδήσω ψηλά. Αν πάει καλά, κοιτάμε και για μεγαλύτερες διοργανώσεις. Η χρονιά έχει πολλές αγωνιστικές προκλήσεις. Σε κάθε περίπτωση το Ευρωπαϊκό Κ23 αποτελεί μεγάλο στόχο», κατέληξε η Δόση, η οποία γυμνάζεται με τον πατέρα της, Θοδωρή. Η νεαρή την περασμένη χρονιά ξεπέρασε τα 1,85 μέτρα.