Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Πρωτιές για Καραΐσκο και Ασημακοπούλου

Πρωταθλητής Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ενώ στις γυναίκες η Κατερίνα Ασημακοπούλου του ΑΟ Μυκόνου επέστρεψε στην κορυφή

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Πρωτιές για Καραΐσκο και Ασημακοπούλου

Πρωταθλητής Ελλάδος για 2η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καραϊσκος (ΠΓΣ) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου που διεξήχθη την Κυριακή στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά.

Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ από την αρχή του αγώνα είχε τα ηνία και έδωσε το ρυθμό στους αντιπάλους του. Μαζί του στα πρώτα χιλιόμετρα ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων) και λίγο πιο πίσω ο Γιώργος Τάσσης (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας), που ωστόσο δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα του, αφού είχε κάποιες ενοχλήσεις και εγκατέλειψε λίγα χιλιόμτερα πριν τον τερματισμό.

Ο Γιάννης Ζερβάκης (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας) ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες δυνάμεις στο τέλος και κατάφερε από την τέταρτη θέση, όπου ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να ανέβει στην δεύτερη θέση τερματίζοντας σε 1 ώρα 10.50. Η τριάδα των νικητών έκλεισε με τον Χριστόφορο Μερούση, που διένυσε την απόσταση σε 1.11.07 και πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στο πλούσιο βιογραφικό του.

Η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) επέστρεψε στην κορυφή μιας πανελλήνιας διοργάνωσης, ένα χρόνο από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου. Η αθλήτρια του Νίκου Πολιά επέστρεψε τα τελευταία χρόνια στην αγωνιστική δράση με στόχο να διεκδικήσει καλές επιδόσεις στον μαραθώνιο.

Η 38χρονη τερμάτισε σήμερα σε 1.19.20 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ άφησε πίσω της την Μοσχούλα Μανούσου Παρασκευοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) με 1.20.18, την αθλήτρια που προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Η τριάδα των νικητριών έκλεισε με την Παναγιώτα Βλαχάκη (ΓΑΣ Ιλισσός), που τερμάτισε σε 1ώρα 24.42.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου έγινε στις εγκαταστάσεις του κωπηλατοδρόμιου στο Σχινιά σε κυκλική διαδρομή (4.971μ. ), περιμετρικά του υδάτινου στίβου του κωπηλατοδρομίου. Ο δυνατός αέρας δημιούργησε πολλά προβλήματα τόσο στους αθλητές, όσο και στις αθλήτριες, αφού ήταν σχεδόν αδύνατο να βρουν τον ρυθμό τους.

Η πρώτη οχτάδα:

Άνδρες
Καραΐσκος (ΠΓΣ) 1.09.33
Ζερβάκης (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας) 1.10.54
Μερούσης (ΦΟ Βροντάδες) 1.11.01
Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) 1.11.07
Μαλτέζος (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας) 1.11.28
Καλαπόδης (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου) 1.11.49
Χαμοσφακίδης (ΑΣ Φιλανδρος Λευκάδας) 1.12.39
Καρούτζος (ΑΟ Κούρος Αίγινας) 1.12.52

Γυναίκες
Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) 1.19.20
Μανούσου Παρασκευοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) 1.20.18
Βλαχάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) 1.24.42
Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) 1.26.33
Τσεκίνη (ΦΣ Άργους Ορεστικού) 1.27.46
Μποσκοπούλου (ΓΣ Ηρακλής) 1.29.27
Αμπντελ Σαλάμ Οικονο (ΓΑΣ Ιλισσός) 1.31.47
Δήμου (ΑΣΕ Δούκα) 1.32.33

*Η φωτό είναι από την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ