Στίβος: Η επιστροφή του Φαν Νίκερκ

Ο Νοτιοαφρικανός χρυσός Ολυμπιονίκης των 400 μέτρων, Γουέιντ Φαν Νίκερκ, πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνιση σε διεθνές μίτινγκ έπειτα από τρία χρόνια

Στίβος: Η επιστροφή του Φαν Νίκερκ

Την πρώτη διεθνή εμφάνισή του σε αγώνες μετά το 2017 πραγματοποίησε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 400 μέτρων, Γουέιντ φαν Νίκερκ, στο μίτινγκ στίβου της πόλης Μπελιντσόνα στην Ελβετία. Ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ συνδύασε την επάνοδό του με νίκη στα 400 μέτρα, σε μία κούρσα όπου, αν και έφυγε αργά, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με 45.58, μπροστά από τον Ολλανδό Ντόμπερ (45.78) και τον Πολωνό Ζαλέφσκι (46.03). «Ο αγώνας ήταν μία πρόκληση για μένα» είπε ο φαν Νίκερκ και συνέχισε: «Οι άλλοι αθλητές έφυγαν από την αρχή δυνατά και έπρεπε να μείνω κοντά τους. Τα 400 μέτρα είναι το αγώνισμά μου και έδειξα ότι ακόμη μπορώ να τα καταφέρω καλά». Ο αθλητής διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό στις αρχές Αυγούστου και, όπως είπε, παρέμεινε σε απομόνωση για 25 ημέρες. «Βασικά ξεκίνησα από το μηδέν».

Ο συμπατριώτης του, Ακάνι Σιμπίνε, ο οποίος ήταν τέταρτος στα 100 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου έτους, κέρδισε τον τρίτο εφετινό αγώνα του στην απόσταση, αφού τερμάτισε σε 10.02, αφήνοντας δεύτερο τον κάτοχο του ιταλικού ρεκόρ και φιναλίστ του παγκόσμιου πρωταθλήματος, Φιλίπο Τόρτου, ο οποίος με 10.07 σημείωσε την κορυφαία επίδοση του 2020 στην Ευρώπη. Οι δύο αθλητές θα αναμετρηθούν και πάλι αύριο Πέμπτη στη Ρώμη.

Στα 100 μέτρα γυναικών η Αϊλα Ντελ Πόντε πήρε μπροστά στους συμπατριώτες της τη νίκη με 11.18 και διεύρυνε τις επιτυχίες της μετά από αυτές στα Diamond League του Μόντε Κάρλο και της Στοκχόλμης. «Ήταν εντελώς διαφορετικό να κερδίζω στη χώρα μου, μπροστά στους φίλους μου, οι οποίοι μου έδωσαν πολλή ενέργεια» δήλωσε η Ντελ Πόντε και συνέχισε: «Αυτό δεν συμβαίνει καθημερινά. Αν διατηρήσω την ενέργεια από τον σημερινό αγώνα, στη Ρώμη θα κάνω μία ακόμη καλή κούρσα».

Στα 800 μέτρα γυναικών η Νορβηγίδα Χέντε Χίνε πήρε τη νίκη με 1:58.10, που είναι κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμιο και νέο εθνικό ρεκόρ, Η Σουηδή Μικαέλα Μέιγερ υπερέβη τα 4.70μ στο επί κοντώ, η Ολλανδέζα Φέμκε Μπολ επικράτησε στα 400 μέτρα με εμπόδια με 54.33 και η συμπατριώτισσά της, Ναντίν Φίσερ, στα 100 μέτρα με εμπόδια με 12.79.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ