Πρωτιά Φραντζεσκάκη σε σφυροβολία και πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 από Δεληγιάννη σε 800μ. στο Σαμορίν (vid)

Σημειώνοντας ξανά επίδοση πάνω από τα 75 μέτρα, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης πήρε την πρώτη θέση στη σφυροβολία στο μίτινγκ του Σαμορίν. Στην ίδια διοργάνωση η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 στα 800 μέτρα.

Πρωτιά Φραντζεσκάκη σε σφυροβολία και πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 από Δεληγιάννη σε 800μ. στο Σαμορίν (vid)

Επιτυχημένη κρίνεται η σημερινή (11/9) παρουσία του Χρήστου Φραντζεσκάκη στο μίτινγκ του Σαμορίν, καθώς ο Έλληνας σφυροβόλος με βολή στα 75,34 μέτρα κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα στη μικρή πόλη της Σλοβακίας, αφού μέχρι την πέμπτη προσπάθεια άφηνε τις βολές στην τρίτη στροφή. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να βρει στην τελευταία προσπάθεια τον ρυθμό του και να πετύχει για μία ακόμη φορά βολή πάνω από τα 75 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης είχε ακόμη βολές στα 67,62 μ. και 65,75 μ. Ο νεαρός αθλητής θα κλείσει τη σεζόν στις 16 Σεπτεμβρίου στο Κλάντνο.

Δείτε το βίντεο με την προσπάθεια του Φραντζεσκάκη που του έδωσε την πρώτη θέση:

Στο ίδιο μίτινγκ μετά από εξαιρετική εμφάνιση η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη κατάφερε να τρέξει τα 800 μέτρα σε χρόνο που συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ20.

Η νεαρή αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου τερμάτισε στην όγδοη θέση, ωστόσο το 2.05.34 βελτίωσε το στοιχειωμένο πανελλήνιο ρεκόρ που ανήκε στην Ειρήνη Θεοδωρίδου με 2.06.36 από τις 18 Μαΐου 1985. Η Δεληγιάννη στα «Παπαφλέσσεια» είχε πετύχει 2.06.64 και είχε βρεθεί μια ανάσα από το ρεκόρ, το οποίο τελικά κατάφερε να κάνει δικό της στο Σαμορίν.