Ο ΣΕΓΑΣ ενέκρινε την προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ημιμαραθωνίου δρόμου

Στην πρόσφατη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ έλαβε την απόφαση να εγκρίνει την προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ημιμαραθωνίου δρόμου. Ποια είναι η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής.

Ο ΣΕΓΑΣ ενέκρινε την προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ημιμαραθωνίου δρόμου

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή του την προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ημιμαραθωνίου δρόμου ανδρών-γυναικών 2020.

Ο ημιμαραθώνιος δρόμος ανδρών-γυναικών έτους 2020 θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Συντάγματος, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, με ώρα εκκίνησης για τους άνδρες και για τις γυναίκες στις 7:30 το πρωί.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν αποκλειστικά και μόνο με e-mail μέχρι την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00 στον ΣΕΓΑΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση entries@segas.gr. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή στον 9ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο για φιλάθλους αλλά και αθλητές σωματείων του ΣΕΓΑΣ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στο αγώνισμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2020, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.athinahalfmarathon.gr όλες οι σχετικές πληροφορίες που αναφέρονται στις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ, όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ καθώς και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων που ισχύουν για διοργανώσεις εκτός σταδίου, με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης και αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού.

Για αθλητές και αθλήτριες που έχουν δελτίο θα απαιτείται και πρόσφατη (το πολύ δύο ημέρες πριν από τον αγώνα) ιατρική βεβαίωση ότι δεν έχουν κάποιο από τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τον COVID-19 ή αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, που θα έχει πραγματοποιηθεί μέσα σε 48 ώρες πριν από τη διεξαγωγή του αγωνίσματος.

Σε κάθε περίπτωση η ομοσπονδία εφιστά την προσοχή και τονίζει κατηγορηματικά ότι για θέματα που αφορούν την υγεία των αθλητών αλλά και για κάθε πιθανό πρόβλημα που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια των αγώνων και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου, υπεύθυνοι είναι ο εκπρόσωπος του σωματείου καθώς και ο προπονητής που δηλώνουν αυτούς τους αθλητές και όχι η διοργανώτρια αρχή, δηλαδή ο ΣΕΓΑΣ.