Στίβος: Πέμπτο σερί πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Όλα τα αποτελέσματα (vids)

Ο Ολυμπιακός ήταν νικητής στην κατηγορία των Ανδρών και κατέκτησε το πέμπτο σερί πρωτάθλημα. Όλα όσα έγιναν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου της Πάτρας.

Στίβος: Πέμπτο σερί πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Όλα τα αποτελέσματα (vids)

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών της Πάτρας. Στη βαθμολογία των Ανδρών, νικητής ήταν ο Ολυμπιακός με 168 β. και ακολούθησαν ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 98 και στην τρίτη ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με 74. Στις γυναίκες πρώτο σωματείο ήταν ο ΓΣ Γλυφάδας με 145 και ακολούθησαν ΓΣ Κηφισιάς με 109 και ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με 95. Έτσι οι Πειραιώτες κατέκτησαν το πέμπτη σερί πρωτάθλημα σε ανοιχτό στίβο και 14ο συνολικά. Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων παρακολούθησε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ το σημαντικό είναι πως μία μεγάλη διοργάνωση διεξήχθη κανονικά παρά την πανδημία.

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε τη δεύτερη ημέρα των αγωνισμάτων. Στο επί κοντώ των ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) κατάφερε να προσθέσει μία ακόμη νίκη στο πλούσιο βιογραφικό του και παράλληλα να βρει το ρυθμό του μετά την δύσκολη περίοδο, που προηγήθηκε για το σύνολο των αθλητών. Ο έμπειρος αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε τα 5,50 μ. και στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλμα στα 5,60 μέτρα. Τη δεύτερη θέση επίσης με 5,50 μ. κατέλαβε ο Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Απόλλων Πύργου), ο οποίος στη συνέχεια είχε καλή τρίτη προσπάθεια στα 5,60 μέτρα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος), που πέρασε τα 5,40 μ. και στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει μία φορά στα 5,50 μ. και δύο στα 5,60 μέτρα.

Εντυπωσιακό ήταν το φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Πάτρας για τον Ανδρέα Δημητράκη (Παναξιακός) που μετά τα 1.500 μ. αναδείχθηκε νικητής και στα 5.000 μ. με 14.13.99. Ο έμπειρος δρομέας του Σταύρου Καρρέ, σε όλη τη διάρκεια της κούρσας ήταν στους προπορευόμενους δρομείς, ενώ στο τελευταίο 400άρι αποφάσισε να αλλάξει ρυθμό και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του για να τερματίσει τελικά καθαρά πρώτος και να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ και την πρώτη του νίκη στην απόσταση. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας) με 14.17.53 για να συντρίψει το ατομικό του ρεκόρ - είχε 14.26.81 - και να κλείσει ιδανικά το ρεκόρ. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Μάρκο Γκούρλια (ΑΟ Μυκόνου) με 14.23.52.

Με ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ έκλεισε η χρονιά για τον Ιάσωνα Θανόπουλο (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που έστειλε το δίσκο στα 59,09 μ. ενώ είχε μία ακόμη βολές στα 51,96 μ., 54,06 μ., 57,49 μ., 55,70 μ. και 56,19 μέτρα. Δεύτεροε μς 55,84 μ. ήταν ο Χριστόδουλος Κωστάκης (ΑΕΚ) και τρίτος ο Γιώργος Κονιαράκης (Πήγασος Ηρακλείου) με 55,26 μέτρα.

Στο ύψος το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αντώνης Μέρλος (Ελληνικός ΑΣ Ερμής) με 2,13 μ. και χαμένες προσπάθειες στη συνέχεια στα 2,16 μ. και 2,19 μέτρα. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου (Αίολος Μακεδονίας) ήταν δεύτερος με 2,06 μ. και ο Αλέξης Δογάνης (ΓΑΣ Παιανίας) τρίτος με 2,01 μέτρα.

Στον Κώστα Δουβαλίδη για την παρουσία του στα 110 μ. εμπ., πήγε το έπαθλο "Γιάννης Σταματόπουλος", που αφορά στην καλύτερη επίδοση της διοργάνωσης με βάση τον πίνακα βαθμολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ντάμπλ για την Σπανουδάκη, νίκη για Τριβυζά στα 200 μέτρα

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) στην τελευταία της κούρσα στη σεζόν κατάφερε να κάνει στα 200 μ. την κούρσα που έψαχνε και παράλληλα να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 23.20 (-0,3), επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό της 23.16 και έκανε δύο της νίκες της στη διοργάνωση, αφού το Σάββατο επικράτησε και στα 100 μέτρα. Η 26χρονη μάλιστα στα τελευταία μέτρα ένιωσε μια ενόχληση στο πόδι. Δεύτερη με 23.91 ήταν η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου) με 23.91 και τρίτη η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση μετά από τρία χρόνια με 24.28. Η Πολίτη ξεπέρασε τον εαυτό της στα 200 μ., αφού η σημερινή ήταν η πρώτη κούρσα της καριέρας της κάτω από τα 24.00.

Στους Άνδρες ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, αφού τερμάτισε σε 20.92 (1,8) και υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε πριν από ένα χρόνο. Ο αθλητής του Κώστα Ηλία ολοκλήρωσε έτσι τη χρονιά με μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων του. Πολύ καλή παρουσία και νέο ατομικό ρεκόρ πέτυχε ο 21χρονος Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας), που ήταν νικητής στην πρώτη τελική σειρά με 21.12 (1,6) και βελτίωσε το 21.28 της Καλαμάτας. Ο νεαρός σπρίντερ δείχνει πως την επόμενη χρονιά θα είναι σε θέση να κυνηγήσει τις πρώτες του κούρσες κάτω από τα 21.00. Καλή παρουσία και χάλκινο μετάλλιο και από τον Νίκο Εμπέογλου (ΣΑΚΑ) με 21.24, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ακύρωσε τη συμμετοχή του στον τελικό των 200 μ., καθώς στον πρωινό προκριματικό ένιωσε έναν πόνο στα ισχία κι προτίμησε να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του, στην τελευταία κούρσα της σεζόν. Εκτός κούρσας στα 200 μ. τέθηκε και ο Γιάννης Γρανιτσιώτης καθώς είχε ενόχληση στο πόδι.

Στον ακοντισμό ο Γιώργος Χριστακάκος (ΟΣΦΠ) έστειλε το ακόντιο στα 70,31 μ., επίδοση που ήταν αρκετή να του δώσει το χρυσό μετάλλιο. Ο Γιώργος Ήλτσιος (ΟΣΦΠ) ακολούθησε με 67,54 μ. και ο Θοδωρής Μηνασίδης (ΓΣ Κηφισιάς) ήταν τρίτος με 65,81 μέτρα.

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Ηλιάνα Κοροδίσου (Αίολος Μακεδονίας), που επέστρεψε στις νίκες σε πανελλήνιο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 2017 και τη διοργάνωση, επίσης στην Πάτρα. Η Κοροσίδου είχε καλύτερη βολή στα 63,94 μ. και άφησε στη δεύτερη θέση τη Νεάνιδα συναθλήτρια της Σταυρούλα Κοσμίδου (Αίολος Μακεδονίας) με 61,41 μ. και στην τρίτη την Κατερίνα Βαμβουκάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 58,45 μέτρα.

Στα 800 μ. των Ανδρών, ο Νίκος Λαγός (ΓΣ Τρικάλων) επιβεβαίωσε την καλή του κατάσταση και με 1.51.33 έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο αγώνισμα. Ο Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς) ήταν δεύτερος με 1.51.73 και ο περσινός νικητής Εράλντο Κεραμάς (ΓΣ Ηλιούπολης) τρίτος με 1.53.42.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) ήταν συνεπής στο ραντεβού της με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς αναδείχθηκε για πέμπτη φορά νικήτρια στα 800 μ. στη διοργάνωση. Η αθλήτρια του Κώστα Νακόπουλου τερμάτισε σε 2.05.41 και άφησε στη δεύτερη θέση τη νεάνιδα Έλλη - Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ) με 2.10.29 και τρίτη την Κατερίνα Δόρβου (ΓΣ Γλυφάδας) με 2.10.29.

Στην έκτη και τελευταία προσπάθεια κρίθηκε η νίκη στο μήκος των γυναικών και την Ελένη Κουτσαλιάρη (Πυγμή Ευόσμου) να είναι τελικά εκείνη που πανηγύρισε τη νίκη. Η 22χρονη αθλήτρια στο έκτο της άλμα πέτυχε 6,43 μ. (3,00) και πήρε τη νίκη από την Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς), που λίγα λεπτά νωρίτερα πέτυχε 6,36 μ.(1,4) και πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ (6,37 μ.). Η περσινή νικήτρια της διοργάνωσης, Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας) ήταν τρίτη με 6,17 μ. (-0,3). Η Κουτσαλιάρη είχε πέντε άλματα πάνω από τα 6,10 μ. ενώ η καλύτερη προσπάθεια της με άνεμο εντός επιτρεπτού ορίου, ήταν η τρίτη στα 6,16 μ. (-0,7). Στο μήκος αγωνίστηκε και η Αναστασία Ντραγκομίροβα, που πέτυχε 6,28 μ. (-0,6) και κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από την Κουτσαλιάρη στο Μήκος Γυναικών Κ23. Η Ντραγκομίροβα από αύριο θα ριχτεί στη μάχη της διάκρισης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων, όπου θα επιδιώξει να πετύχει σπουδαία επίπεδο στην κατηγορία Κ18. Μια ενόχληση στο πόδι κράτησε τη Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) μακριά από τον αγωνιστικό χώρο του Παμπελοποννησιακού σταδίου. Η νεαρή αθλήτρια ολοκλήρωσε έτσι την παρουσία της στη χρονιά έχοντας νωρίτερα κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε δύο διοργανώσεις και έχοντας πετύχει δύο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ20 σε μήκος και τριπλούν.

Η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) αναδείχθηκε νικήτρια στα 5.000 μ. με 16.41.07, ενώ πίσω της με νέο ατομικό ρεκόρ ακολούθησε η εξελίξιμη νεάνιδα Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος) με 16.55.31. Η τριάδα στο αγώνισμα έκλεισε με την Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Χαλανδρίου) με 17.08.26.

Ο Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά, αφού αναδείχθηκε νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ. Ο νεαρός αθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 7,79 μ. (1,2), επίδοση που σημείωσε μάλιστα δύο φορές, στην πέμπτη και έκτη του προσπάθεια. Ο αθλητή με παρακαταθήκη τις εμφανίσεις τη σεζόν θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά. Δεύτερος με 7,62 μ. (0,5) ήταν ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (Κερκυραϊκός ΓΣ) και τρίτος ο Θανάσης Παπαδόπουλος (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 7,44 μ. (3,7).

Ρεκόρ από τις Γναφάκη και Χατζηπουργάνη στα εμπόδια

Όπως αναμενόταν τα 400 μ. εμπ. γυναικών ήταν ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα της δεύτερης και τελευταίας ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Πάτρα.αφού εκεί ξεχώρισαν δύο νεαρές αθλήτριες.

Η Δήμητρα Γναφάκη (Κύδων Χανίων), η Άννα Χατζηπουργάνη (Αρχέλαος Κατερίνης), αλλά και η Ολυμπία Καραγιάννη (ΑΕΚ) έκαναν πολύ καλή κούρσα.

Η Γναφάκη με κάθε εμφάνιση της επιβεβαιώνει την ανοδική της πορεία και δείχνει τη δουλειά που έκανε τον τελευταίο χρόνο, παρά τα όποια προβλήματα της δημιούργησε η καραντίνα. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε σε 58.17 και βελτίωσε το 58.22, που είχε πετύχει φέτος, τέσσερα χρόνια από το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ. Η Γναφάκη μετά το όγδοο εμπόδιο κατάφερε να αποσπαστεί από τις άλλες δύο αθλήτριες και να τερματίσει εύκολα στην πρώτη θέση. Εξαιρετική για μία ακόμη φορά ήταν η Χατζηπουργάνη, που μέχρι και το έβδομο εμπόδιο καταδίωξε την Γναφάκη και τερμάτισε τελικά σε 59.01 για να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18, το οποίο 59.17 και πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20. Στην τρίτη θέση με 60.18 τερμάτισε η Καραγιάννη, ωστόσο κατατάσσεται δεύτερη στην κατηγορία των Γυναικών - η 17χρονη Χατζηπουργάνη μετέχει μόνο στο πρωτάθλημα Κ23, ενώ η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) - νικήτρια της πρώτης σειράς - κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 60.65.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, ο Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων) υπερασπίστηκε τον τίτλο του, αφού τερμάτισε σε 51.55 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Καλή παρουσία και από τον Δημήτρη Λεβαντίνο (ΓΣ Ηλιούπολης), που πέτυχε 52.29 και δείχνει να βρίσκει και πάλι το ρυθμό του, αφού ξεπέρασε το ατομικό του ρεκόρ. Η τριάδα έκλεισε με τον Κώστα Κουτράκο (Ολυμπία Πάτρας), που τερμάτισε σε 52.29.

Στη σφαιροβολία των γυναικών η Σοφία Καϊσίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) αναδείχθηκε νικήτρια με 14,85 μ. και άφησε πίσω της τις Ευαγγελία Γερομαρκάκη (ΟΦΗ) με 13,91 μ. και Μαρία Σουγλάκου (ΓΑΣ Σκάλας) 13,68 μ.

Παπαμιχαήλ και Ντρισμπιώτη οι κυρίαρχοι στα 20χλμ. βάδην

Με το αγώνισμα των 20χλμ. βάδην άρχισε η δεύτερη και τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ στην πόλη της Πάτρας. Ο αγώνας έγινε σε κυκλική πιστοποιημένη διαδρομή έξω από το στάδιο με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) έφτασε στην 11η νίκη του στη διοργάνωση, αφού πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού σε 1ώρα 28.36. Ο έμπειρος πρωταθλητής έκανε μία κούρσα προπονητικού χαρακτήρα, την τελευταία του σε αυτό τον κύκλο αγώνων.

Στις γυναίκες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) στον τελευταίο της αγώνα στη σεζόν δεν είχε κανένα πρόβλημα να τερμάτισε σε 1.34.00 και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κύκλο των εμφανίσεων της.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Δήμητρα Μποχώρη (ΟΚΑ Βέροιας), που ήταν δεύτερη με 1.37.38, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η τριάδα στις γυναίκες συμπληρώθηκε από την Αγγελική Μακρή (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 1.43.53.

Η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της, αφού αισθάνθηκε ενόχληση στο πόδι και επέλεξε να εγκαταλείψει στο 8ο χιλιόμετρο.