Νεκροί δύο Ιταλοί κολυμβητές σε αεροπορική τραγωδία

Τραγωδία στην Ιταλία και θλίψη στην κολυμβητική Ομοσπονδία της χώρας, καθώς δυο αθλητές σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με αεροπλάνο τύπου Ultralight!

Νεκροί δύο Ιταλοί κολυμβητές σε αεροπορική τραγωδία

Ο λόγος για τον 22χρονο Φάμπιο Λομπίνι και τον 23χρονο Τζιόλε Ροζέτι (οδηγός της πτήσης), οι οποίοι σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής (31/5), όταν το Ultralight αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωση του.

«Η Ομοσπονδία, σοκαρισμένη και έκπληκτη, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια, τους φίλους και τις οργανώσεις στις οποίες ήταν μέλη», δήλωσε η ηγεσίας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης (Federnuoto), συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, Πάολο Μπαρέλι.

Στην Ομοσπονδία αναφέρουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση και τυλίχθηκε στις φλόγες στις 10:40 π.μ. την Κυριακή (31/5). Επίσης, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Πτήσεων (ANSV) ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα.

Η συντριβή του αεροπλάνου έγινε μεταξύ των πόλεων Νετούνο και Λατίνα, στην περιοχή Grungole της Ιταλίας, περίπου στα σύνορα της Ρώμης με τη Νάπολη. Το αεροπλάνο αναχώρησε από το σχολείο πτήσεων Crazy Fly και οι καιρικές συνθήκες θεωρήθηκαν «εξαιρετικές» από τις αρχικές έρευνες.