Ένα βήμα μπροστά...

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον αθλητισμό, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη, η Κολυμβητική Ομοσπονδία της Ελλάδας έδειξε τον δρόμο και το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Υπομονή, σύνεση και συνέπεια.

Ένα βήμα μπροστά...

Η ΚΟΕ εδώ και δυο μήνες δείχνει μια ωριμότητα και ικανότητα να διαχειριστεί την κατάσταση και δεν θα ήταν λάθος να πούμε πως βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Βέβαια, για να «μάθει» η ΚΟΕ, έπρεπε να «πάθει» και αναφερόμαστε φυσικά στις αναμετρήσεις της Α1 γυναικών στο πόλο που δεν αναβλήθηκαν άμεσα και φτάσαμε στις 12 Μαρτίου να μην κατέβουν οι ομάδες...

Βέβαια δεν θα σταθούμε εκεί και στις ανακοινώσεις που υπήρξαν εκείνες τις ημέρες, αλλά θα μείνουμε στον τρόπο που η κολυμβητική ομοσπονδία έχει αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με τον κορονοϊό το τελευταίο δίμηνο.

Μάλιστα, αρχικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος και οι συνεργάτες του έγιναν «κακοί» όταν ανακοίνωναν στις 16 Μαρτίου πως εκτός προπονήσεων μένουν και οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (ακόμη δεν είχαν μετατεθεί). Υπήρξαν αντιδράσεις από κολυμβητές, οι οποίοι ζητούσαν να ανοίξει κάποιο κολυμβητήριο για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους, τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΚΟΕ ζητούσε υπομονή, συνεργασία και μυαλό. Μάλλον κάτι ήξερε...

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος έβλεπε μακριά, αφού πριν ακόμη αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με επίσημη τοποθέτησή του στις 22 Μαρτίου, ζητούσε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αιτηθεί τη μετάθεσή τους! Ο επί δεκαετίες παράγοντας έχει δει πάρα πολλά και ήταν σχεδόν βέβαιος πως δεν θα διεξαχθούν το φετινό καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και γι’ αυτόν τον λόγο ζητούσε από τους αθλητές υπομονή και να σκεφτούν πρώτα την υγεία τους και μετά την προπόνησή τους.

Την ίδια ημέρα (22/3) έβαλε σε «καραντίνα» όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Και τότε ακούστηκαν φωνές και διαμαρτυρίες, αλλά ο Διαθεσόπουλος και οι συνεργάτες του έκλεισαν τα αυτιά τους και συνέχισαν να δουλεύουν με στόχο, όταν θα ξεπεραστεί ο μεγάλος κίνδυνος και επιστρέψουμε σε μια... κανονικότητα να είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Ποτέ δεν σκέφτηκαν στην ΚΟΕ να... τελειώσουν τη σεζόν πριν καλά καλά ξεκαθαρίσει το τοπίο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισαν πως εκείνο που προέχει είναι η υγεία όλων των μελών της, αλλά ποτέ η κολυμβητική ομοσπονδία δεν μίλησε για πρόωρο φινάλε...

Στόχος ήταν από την πρώτη στιγμή, κι εάν το επιτρέψουν φυσικά οι συνθήκες, η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα αθλήματα! Και δεν μιλάμε για ένα άθλημα ή δύο (πόλο, κολύμβηση) που ο περισσότερος κόσμος ενδεχομένως να γνωρίζει. Μιλάμε για έξι διαφορετικά αθλήματα!

Και όπως αποδεικνύεται, το σχέδιο στην κολυμβητική ομοσπονδία της χώρας μας υπήρχε, επεξεργάστηκε και τώρα που οι συνθήκες είναι καλύτερες δόθηκε στη δημοσιότητα, με την ευχή όλων να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Αυτό συνέβη, γιατί ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με τους συνεργάτες του δεν περίμεναν όλες αυτές τις μέρες σε μία γωνιά απλά το πότε θα πατήσουν το κουμπί της οριστικής διακοπής της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Αυτό είναι το μόνο εύκολο...