Τάσος Παπαδόπουλος: «Ο αισιόδοξος βλέπει το κουλούρι, ο απαισιόδοξος την τρύπα»

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής στην κολύμβηση, Τάσος Παπαδόπουλος και επί σειρά ετών σύμβουλος της ομοσπονδίας, έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα.

Τάσος Παπαδόπουλος: «Ο αισιόδοξος βλέπει το κουλούρι, ο απαισιόδοξος την τρύπα»

Ο Τάσος Παπαδόπουλος, ομοσπονδιακός προπονητής και επί σειρά ετών σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, τοποθετήθηκε για την επόμενη ημέρα στο χώρο της κλασικής κολύμβησης.

Η δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας

«Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία θα έχει σίγουρα μια άλλη μορφή. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η πολιτική και η αθλητική ηγεσία μας συντονισμένα επέδειξαν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα σαν χώρα.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία έβαλε πάνω από τα ρεκόρ τον άνθρωπο, πάνω από τις διακρίσεις την υγεία και με την καθολική απαγόρευση κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, προστατέψαμε την υγεία όλων όσων ασχολούνται με το αθλητικό γίγνεσθαι.

Η επόμενη μέρα φαντάζει δύσκολη και η επιθυμία όλων είναι να γυρίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κανονικότητα.

Βεβαία αυτή η κανονικότητα καμία σχέση δεν θα έχει με την προηγούμενη, καθώς η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας, τηρώντας όλους τους κανόνες όπως αυτοί θα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα της Υγειονομικής Επιτροπής, θα θέσουν άλλους κανόνες λειτουργίας όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ο βαθμός της δυσκολίας προσαρμογής θα είναι μεγάλος αλλά σίγουρα αναγκαίος. Σε αυτή την φάση προσαρμογής πιστεύω ότι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία αλλαγής του αθλητικού μοντέλου που ισχύει στην Ελλάδα και την αναβάθμιση του σύμφωνα με αυτά που λειτουργούν στις προηγμένες αθλητικά χώρες.

Είναι η ευκαιρία για ξεπεραστούν οι παθογένειες και τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Μια εκ βάθρων ανανέωση τόσο σε επίπεδο αθλητικών υποδομών όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών λειτουργίας αθλητικών συλλόγων και σωματείων.

Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να επανιδρύσουμε σε νέες βάσεις όλο το οικοδόμημα του αθλητισμού επάνω σε σύγχρονα δομημένες αρχές με ISO στην προπονητική διαδικασία (πιστοποιημένη διαδικασία παροχής υπηρεσιών) παράλληλα με την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και υποδομών.

Ταυτόχρονα φυσικά θα είναι και η προσπάθεια για όσο το δυνατόν συνέχιση της υφιστάμενης και ήδη δρομολογημένης για φέτος αγωνιστικής δραστηριότητας. Δηλαδή εφόσον αυτό είναι επιτρεπτό η διοργάνωση με οποιαδήποτε μορφή (χωρίς να έχουμε αυξημένο κίνδυνο όλων των εμπλεκόμενων) των αγώνων (εθνικών πρωταθλημάτων) σε νέες ημερομηνίες.

Ήδη η κολυμβητική ομοσπονδία έχει πάρει την πρωτοβουλία σχεδιασμού σε πρώτο βαθμό έναρξης της προπονητικής διαδικασίας των εθνικών ομάδων όταν αυτή επιτραπεί σύμφωνα με τους κανόνες και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας.

Σε δεύτερο βαθμό θα οργανωθούν και τα επόμενα επίπεδα αγωνιστικών και πρωταγωνιστικών κατηγοριών. Ο αισιόδοξος βλέπει το κουλούρι, ο απαισιόδοξος την τρύπα.

Η επόμενη ημέρα ίσως είναι μια καλύτερη για τον ελληνικό αθλητισμό. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει αυτόματα και σίγουρα όχι αναίμακτα».