Χούμας: «Να ζωντανέψουν ξανά τα σωματεία μας»

Ο τεχνικός σύμβουλος της κολυμβητικής ομοσπονδίας για θέματα της κολύμβησης, Χριστόδουλος Χούμας, μίλησε για τις προθέσεις της διοργανώτριας αρχής αναφορικά με το άθλημα.

Χούμας: «Να ζωντανέψουν ξανά τα σωματεία μας»

Ο τεχνικός σύμβουλος της κολυμβητικής ομοσπονδίας για θέματα της κλασικής κολύμβησης, Χριστόδουλος Χούμας, μίλησε για τις προθέσεις της διοργανώτριας αρχής αναφορικά με το άθλημα.

Ο Χριστόδουλος Χούμας είπε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ

«Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία προτιθέμεθα να πραγματοποιήσουμε τις πανελλήνιες διοργανώσεις, αλλά για να γίνει αυτό οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα προκήρυξη σε ένα νέο πλαίσιο.

Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για να πληροφορηθούμε πότε θα ανοίξουν τα κολυμβητήρια και με ποιον τρόπο θα λειτουργήσουν

Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες μας να επανέλθουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παράλληλα προτεραιότητα αποτελεί για την Ομοσπονδία η δυνατότητα τα σωματεία να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν, δίνοντας την ευκαιρία στα νέα παιδιά που απαρτίζουν τις ακαδημίες και τις σχολές τους να επανέλθουν στο νερό και να στηρίξουν τον αγωνιστικό και οικονομικό προγραμματισμό των συλλόγων, οι οποίοι σημειωτέον αποτελούν το κύτταρο του ελληνικού αθλητισμού.

Πρέπει με λίγα λόγια να ζωντανέψουν τα σωματεία μας. Η Ευρωπαΐκή Ένωση έχει θέσει ως προτεραιότητα την υγεία των πολιτών της. Θα εκπονήσει άμεσα προγράμματα για την ενίσχυση του κοινωνικού αυτού ρόλου της.

Θα δοθούν χρήματα και κάνω έκκληση στην ελληνική Πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, στους δημάρχους όλης τις χώρας να φροντίσουν, με τα χρήματα αυτά, να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα κολυμβητήρια.

Μπορεί αυτό να είναι μια χρυσή ευκαιρία στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Να μειωθεί το κόστος συντήρησης των κολυμβητηρίων και κατά συνέπεια αυτά να γίνουν πιο λειτουργικά με άμεσο όφελος της κλασικής κολύμβησης και των αθλημάτων του υγρού στίβου.

Είναι βέβαιο ότι η Πολιτεία θα ανακοινώσει χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσει την ευκαιρία στην επαναλειτουργία των αθλητικών χωρών.

Τα κολυμβητήρια θα ανοίξουν. Καλώ όμως τους δημάρχους όλης της χώρας να προχωρήσουν άμεσα στην συντήρηση των κολυμβητηρίων, πριν την επαναλειτουργία τους, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα σωματεία να χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους χώρους χωρίς διακοπή από τώρα μέχρι και τον Αύγουστο του 2021.

Να μην κλείσουν ξανά οι πισίνες. Θα είναι πολύ σημαντικό για τους συλλόγους και για την παραγωγική διαδικασία των αθλημάτων του υγρού στίβου».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας