Ο Ανδρέας Βαζαίος πήρε «μεταγραφή» στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο

Ο Ανδρέας Βαζαίος ξενιτεύεται και πάλι, αφού θα κάνει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο στη Μεγάλη Βρετανία. Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Ανδρέας Βαζαίος πήρε «μεταγραφή» στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο

Ο Ανδρέας Βαζαίος για τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα προπονείται στη χώρα μας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης και κολυμβητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου το φθινόπωρο θα μεταβεί στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο προκειμένου να κάνει το μεταπτυχιακό του στην Αθλητική Ψυχολογία.

«Γνώρισα έναν από τους προπονητές του Νορθ Καρολάινα Στέιτ, ο οποίος είπε ότι ένας από τους πρώην κολυμβητές τους ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό και να κολυμπήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη σεζόν και όταν μου είπε ότι ήταν ο Ανδρέας, ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος! Είμαι θαυμαστής του συστήματος NCAA και έχω παρακολουθήσει την καριέρα του Ανδρέα. Ένας από τους Έλληνες κολυμβητές που έχουμε ήδη στην ομάδα τον πλησίασε και ανακαλύψαμε ότι ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό στην Αθλητική Ψυχολογία», δήλωσε ο προπονητής του Πανεπιστημίου, Ίαν Χιούλμ.

Μάλιστα ο Βαζαίος τον περασμένο Φεβρουάριο και πριν φυσικά έχουμε αυτή την έξαρση του κορονοϊού βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο και είχε συνάντηση με τους ανθρώπους και ουσιαστικά τα πάντα ξεκαθάρισαν εκείνες τις ημέρες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης Ανδρέας Βαζαίος από την πλευρά του είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω τις σπουδές μου στον αθλητισμό και την ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λάφμπορο. Αυτό ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν στο γυμνάσιο και νιώθω τυχερός που πραγματοποίησα τα όνειρά μου, έτσι ώστε να μπορέσω να σπουδάσω σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Επιπλέον, θα μπορώ να συνεχίσω να κολυμπώ με την καλύτερη ομάδα, σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον με φοβερές εγκαταστάσεις, προκειμένου να βελτιώσω τα αδύνατα σημεία μου. Με αυτόν τον τρόπο, έχω την ευκαιρία να έχω την τέλεια ισορροπία μεταξύ σπουδών και αθλητισμού».

Θυμίζουμε πως ο Βαζαίος τα προηγούμενα χρόνια ήταν στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ψυχολογία, στο Νορθ Καρολάινα Στέιτ.