Σπύρος Γιαννιώτης: «Με μουδιασμένο μυαλό, αλλά ενωμένοι για το κοινό καλό»

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στο χώρο του υγρού στίβου, έστειλε το δικό του μήνυμα.

Σπύρος Γιαννιώτης: «Με μουδιασμένο μυαλό, αλλά ενωμένοι για το κοινό καλό»

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στο χώρο του υγρού στίβου, έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα. Μιλάμε για τον ασημένιο Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πριν από τέσσερα χρόνια και παγκόσμιο πρωταθλητή στην ανοιχτή θάλασσα (10χλμ) το 2011 (Σαγκάη) και το 2013 (Βαρκελώνη).

Η δήλωση του Σπύρου Γιαννιώτη:

«Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε για πάντα. Όλοι στα μπαλκόνια για την μεγαλύτερη στιγμή της Χριστιανοσύνης με μουδιασμένο το μυαλό για το αύριο και τι μας ξημερώνει από την πανδημία.

Νιώθω όμως και μια σιγουριά ότι όλοι μαζί δείχνουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, μια ανθρώπινη πλευρά που δεν φανταζόμουν, ότι θα είμαστε τόσο ενωμένοι για το κοινό καλό. Όταν θέλουμε μπορούμε! Εύχομαι υγεία! Χριστός Ανέστη».

Ο Γιαννιώτης πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει και για την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων και είχε πει μεταξύ άλλων πως «με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Οι περισσότερες χώρες βρίσκονται σε καραντίνα, η οποία δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει.

Είναι απόλυτα κατανοητό πως κάθε αθλητής που είχε πάρει την πρόκριση για το Τόκιο (ή την διεκδικούσε), δεν μπορεί να προπονηθεί στο σπίτι του και φυσικά η ψυχική του ηρεμία "μαστίζεται' από τις καταστάσεις που επικρατούν, φέρνοντας σε πρωταρχική σκέψη την υγεία του.

Άρα δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνταν μία τόσο μεγάλη διοργάνωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στην αβεβαιότητα, την ανησυχία των αθλητών και πάνω απ' όλα τον κίνδυνο της διασποράς του ιού.

Κάθε αθλητής προετοιμάζεται πολλά χρόνια για κάθε Ολυμπιάδα και σίγουρα η αναβολή της φέρνει και αλλαγές στη προπόνηση του αθλητή.

Πιστεύω όμως ότι μέσα στον ένα περίπου χρόνου που θα μεσολαβήσει μέχρι το 2021, κάθε αθλητής θα μπορέσει να προπονηθεί κατάλληλα και να ξαναβρεί το επιθυμητό επίπεδο για την συμμετοχή τους στους αγώνες. Χρειάζεται όμως, εμπειρία, ωριμότητα και σωστή καθοδήγηση».