Νόρα Δράκου: «Ο καθένας από εμάς ξέρει την απάντηση»

Αισιόδοξη παραμένει η πρωταθλήτρια της κλασικής κολύμβησης Νόρα Δράκου, η οποία αναφέρθηκε στον επαναπροσδιορισμό των στόχων της.

Νόρα Δράκου: «Ο καθένας από εμάς ξέρει την απάντηση»

Αισιόδοξη παραμένει η πρωταθλήτρια της κλασικής κολύμβησης Νόρα Δράκου, η οποία αναφέρθηκε στον επαναπροσδιορισμό των στόχων της.

Μιλώντας στην σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας υποστηρίζει ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της φέτος απηλλαγμένη από το άγχος της παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που μετατέθηκαν για το επόμενο καλοκαίρι.

«Αντιμετωπίζω το γεγονός σαν να χάθηκε η φετινή χρονιά. Το να μείνεις εκτός νερού δύο μήνες σημαίνει διπλάσιο χρόνο να επανέλθεις. Βλέπω όλη αυτή τη δοκιμασία σαν την ξεκούραση που θα έκανα το καλοκαίρι και επανατοποθετώ τους στόχους μου, δηλαδή το όριο για την Ολυμπιάδα και μια πολύ καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα θα γίνουν πάλι από την αρχή και μόλις ξεκινήσουμε θα έχω μια καθαρή εικόνα για όλα.

Σίγουρα η υγεία είναι πάνω από όλα. Οπότε θα πω οτι ήταν η πιο σωστή απόφαση. Το να βρεθούμε τόσες χιλιάδες άνθρωποι σε έναν χώρο για τόσο μεγάλο διάστημα είναι μόνο επικίνδυνο τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας.

Σίγουρα περίμενα τους Ολυμπιακούς τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ήμουν έτοιμη να μπω στην τελική ευθεία οπότε λίγο με έριξε όλο αυτό ψυχολογικά, με αποδιοργάνωσε, αλλά εμείς οι αθλητές είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις και να σηκωνόμαστε πιο δυνατοί.

Η Ελλάδα είναι μια ομάδα σε όλο αυτό, με καλό σύστημα και καλούς παίχτες. Ο κόσμος υπακούει στις εντολές, δίνει τη δική του μάχη, σωματική και ψυχική, και προσπαθεί να μείνει αισιόδοξος.

Άλλωστε εμείς οι Έλληνες φημιζόμαστε για την αισιοδοξία μας. Εμείς οι άνθρωποι προγραμματίζουμε πράγματα, κάνουμε σχέδια, αλλά μια ανώτερη δύναμη μάλλον σχεδιάζει κάτι άλλο.

Οπότε όλη αυτή η δοκιμασία μάλλον θα μας μάθει πολύ καλά να ζούμε το τώρα και να περνάμε καλά με το οτιδήποτε μας δίνεται τη στιγμή που μας δίνεται. Οπότε αυτό θα συμβούλευα αυτή τη στιγμή. Έχουμε αυτά τα δεδομένα. Πως μπορούμε αυτά τα δεδομένα να τα διανθίσουμε με ωραίες στιγμές; Ο καθένας από εμάς ξέρει την απάντηση».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας