Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης Skyllias & Hydna στις 4-5 Ιουλίου στο Πευκί Ευβοίας

Το The Authentic Marathon Swim, Skyllias & Hydna αποτελεί την αναβίωση, ύστερα από 2.500 χρόνια, της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής που πραγματοποίησε ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα, βοηθώντας την Ελλάδα στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης Skyllias & Hydna στις 4-5 Ιουλίου στο Πευκί Ευβοίας

Ένα σπουδαίο και ιστορικό αθλητικό γεγονός αναγεννάται ενώνοντας το χθες με το σήμερα και τη σύγχρονη Ιστορία, υπενθυμίζοντάς μας αξίες διαχρονικές από την Αρχαία Ελλάδα. Το The Authentic Marathon Swim, Skyllias & Hydna αποτελεί την αναβίωση, ύστερα από 2.500 χρόνια, της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής που πραγματοποίησε ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα, βοηθώντας την Ελλάδα στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και ένα παιδικό αγώνα 800μ. που θα διεξαχθούν, την φετινή Ολυμπιακή χρονιά, στις 4-5 Ιουλίου 2020, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Η συνέντευξη Τύπου για την ιστορική διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, φιλοξενήθηκε στο NJV Athens Plaza, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κας. Άντζελας Γκερέκου, του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Ιωάννη Κοντζιά, του αργυρού Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Σπύρου Γιαννιώτη, του ομοσπονδιακού τεχνικού κολύμβησης, Νίκου Γέμελου που έχει αναλάβει την τεχνική διεύθυνση του αγώνα και τον σχεδιασμό των διαδρομών και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Active Media Group, κ. Άκη Τσόλη.

photo by Andreas Papakonstantinou - Tourette Photography