Ποινή οκτώ ετών σε Γιανγκ Σουν!

Το CAS τιμώρησε τον Γιανγκ Σουν, για το πολύκροτο επεισόδιο που είχε με ελεγκτές του WADA, τον Σεπτέμβριο του 2018 με οκταετή αποκλεισμό!

Ποινή οκτώ ετών σε Γιανγκ Σουν!

Το CAS τιμώρησε τον Γιανγκ Σουν, για το πολύκροτο επεισόδιο που είχε με ελεγκτές του WADA, τον Σεπτέμβριο του 2018 με οκταετή αποκλεισμό!

Ανατροπή στην αρχική απόφαση της FINA, η οποία τον είχε απαλλάξει και βαριά «καμπάνα» για τον Γιανγκ Σουν.

Ο Κινέζος Ολυμπιονίκης ο οποίος είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον χώρο της παγκόσμιας κολύμβησης, στις 4 Σεπτεμβρίου 2018, υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο από τον Διεθνή Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ στο σπίτι του.

Εκείνη την ημέρα ο Σουν διαπληκτίστηκε με τους ελεγκτές και έσπασε το φιαλίδιο το οποίο περιείχε το δείγμα αίματος που προηγουμένως είχε δώσει!

Ο Κινέζος Ολυμπιονίκης υποστήριξε ότι οι ελεγκτές δεν του έδειξαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, ενώ και τα έγγραφα που κλήθηκε να συμπληρώσει περιείχαν λάθη.

Έτσι, ύστερα από επικοινωνία με τον προπονητή, τον δικηγόρο του και αξιωματούχο της ομοσπονδίας, αποφάσισε να μην υπογράψει και εν συνεχεία πήρε ένα σφυρί και κατέστρεψε το φιαλίδιο!

Η επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου είχε αποδεχθεί τους ισχυρισμούς του Σουν και τον είχε απαλλάξει από τις κατηγορίες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, με αστέρια της παγκόσμιας κολύμβησης να αποδοκιμάζουν την συγεκριμένη απόφαση της FINA.

Ο WADA προσέφυγε στο CAS κατά της απαλλαγής του Κινέζου και σήμερα (28/2) ανακοινώθηκε η απόφαση, που ουσιαστικά βάζει τέλος στην καριέρα του Σουν.

Ο Γιανγκ Σουν το 2011, στο Παγκόσμιο της Σανγκάης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. και στα 1.500μ. ελεύθερο και έναν χρόνο μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 400μ. και στα 1.500μ. ελεύθερο, ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο και το χάλκινο στα 4Χ200μ.

Το 2016 στο Ρίο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν πρώτος στα 200μ. και δεύτερος στα 400μ. ελεύθερο.