Γκολομέεβ: «Γιατί όχι και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ είναι ένας από τους κορυφαίους κολυμβητές στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο πως ο ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημα ιστοσελίδα της FINA.

Γκολομέεβ: «Γιατί όχι και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Συνέντευξη του Κριστιάν Γκολομέεβ φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της FINA, με αφορμή την παρουσία του Έλληνα κολυμβητή στο μίτινγκ της σειράς "FINA Champions Swim Series", στη Σενζέν της Κίνας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, δεύτερος στον κόσμο στα 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου καλοκαιριού, μίλησε για το μετάλλιο στην Γκουανγκζού αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου θέλει να ανέβει στο βάθρο.

«Ήταν η καλύτερη στιγμή στη ζωή μου ως τώρα!» είπε ο Γκολομέεβ, αναφορικά με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και συνέχισε «αυτό το μετάλλιο σήμαινε πολλά για μένα, γιατί ήμουν κοντά για πολλά χρόνια, αλλά δεν κατάφερνα να το κατακτήσω. Το επίτευγμα αυτό μου έδωσε επιπλέον ενέργεια και κίνητρο για να συνεχίσω και να προπονηθώ ακόμη πιο σκληρά. Η Γκουανγκζού θα είναι πάντα μία σπουδαία ανάμνηση, όχι μόνο για εμένα, αλλά για ολόκληρη την ελληνική ομάδα».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο σημείωσε

«Το μετάλλιο στο Παγκόσμιο σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και δουλεύουμε με καλό ρυθμό ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρέπει να δουλέψουμε έτσι και να στοχεύσουμε στο καλύτερο δυνατό. Μετά από αυτή την επιτυχία, συνεχώς ζητάω όλο και περισσότερη προπόνηση, ώστε να βελτιώσω το χρόνο μου. Θέλω ένα μετάλλιο στο Τόκιο, γιατί όχι και το χρυσό, που είναι το όνειρο κάθε αθλητή που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς».

Ο Γκολομέεβ επεσήμανε πως θα διεκδικήσει πρόκριση για το Τόκιο και στα 100μ. ελεύθερο, αλλά και με την ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική ενώ θα συμμετάσχει σίγουρα στα 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει θέση.

Αναφορικά με την παρουσία του στο «FINA Champions Swim Series», όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 50μ. ελεύθερο είπε: «Μου αρέσει αυτή η διοργάνωση, η ατμόσφαιρα στην πισίνα, η παρουσίαση και η μορφή των αγώνων. Όλα είναι πολύ καλά οργανωμένα. Μου αρέσει ιδιαίτερα η παρουσία τεσσάρων κολυμβητών σε κάθε τελικό, η πισίνα φαίνεται τελείως διαφορετική και όλο αυτό δίνει άλλη διάσταση στο άθλημά μας. Με αυτό το κόνσεπτ όλοι κερδίζουμε κι αυτό είναι καλό για τους κολυμβητές. Ελπίζω να προσκληθώ και για το 2021».