Πέμπτος με Πανελλήνιο ρεκόρ ο Θώμογλου!

Ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Σάββα Θώμογλου. Ο Έλληνας κολυμβητής, κατέλαβε την 5η θέση στον χθεσινό τελικό των 200μ πρόσθιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, σημειώνοντας μάλιστα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων.

Πέμπτος με Πανελλήνιο ρεκόρ ο Θώμογλου!

Ο νεαρός αθλητής, πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα και με επίδοση 2:12.51, κατέρριψε το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων που κατείχε από τις 3/7/2019 με 2:12.72, τερματίζοντας στην 5η θέση. Από κει και έπειτα, στο πρώτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο ανέβηκε ο Αμερικανός Τζός Μάθενι με 2:09.40, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σόμα Σάτο (2ος) από την Ιαπωνία με 2:09.56 και ο επίσης Ιάπωνας, Γιούτα Αράι (3ος) με επίδοση 2:10.84.

Να σημειωθεί, ότι ο Θώμογλου νωρίτερα στον προκριματικό γύρο των 200μ στο πρόσθιο πραγματοποίησε ακόμα μία σπουδαία κούρσα, αφού κατέλαβε την 5η θέση με επίδοση 2:13.50, μία επίδοση που του έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό.

Τρεις συμμετοχές σήμερα

Από κει και έπειτα, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις συμμετοχές για την χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί οι Σάββας Θώμογλου και Αρκάδιος Ασπουγαλής θα αγωνιστούν στον προκριματικό γύρο των 50μ πρόσθιου, ενώ στις επάλξεις επιστρέφει και ο χάλκινος στα 200. μικτή ατομική Απόστολος Παπαστάμος που θα αγωνιστεί στον προκριματικό γύρο των 400μ μικτής που θεωρείται άλλωστε το άθλημά του.