Εκπληκτικό: Ο Ολυμπιακός σε μισό αιώνα έχασε μόλις δυο πρωταθλήματα!

Λένε πως το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να διατηρηθείς σε αυτή. Βέβαια στην περίπτωση του κολυμβητικού τμήματος του Ολυμπιακού κάθε άλλο παρά ισχύει το παραπάνω, καθώς μιλάμε για μια ομάδα που τα τελευταία 51 χρόνια έχει κατακτήσει 49 τίτλους!

Εκπληκτικό: Ο Ολυμπιακός σε μισό αιώνα έχασε μόλις δυο πρωταθλήματα!

Ένα ακόμη πρωτάθλημα στην κολύμβηση είναι έτοιμος να πανηγυρίσει τη Δευτέρα (5/8) ο Ολυμπιακός. Ο παντοκράτορας Θρύλος έχει ξεφύγει στη βαθμολογία από τη 2η κιόλας αγωνιστική και για να χαθεί ο τίτλος θα πρέπει ο προπονητής Νίκος Γέμελος να…αποσύρει τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριές του.

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού πάει λοιπόν για το 60ο πρωτάθλημα στην ιστορία του κολυμβητικού τμήματος και 49ο τα τελευταία 51 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός 285.5 βαθμούς μπροστά από το δεύτερο ΠΑΟΚ!

Ναι καλά διαβάσατε. Από το 1969 και μετά, οι Πειραιώτες έχουν χάσει μόλις δυο τίτλους. Το 1987 από τον ΠΑΟΚ στην Καλαμάτα σε ένα επεισοδιακό πρωτάθλημα και οκτώ χρόνια αργότερα από τη Γλυφάδα. Μάλιστα το 1995 ο Ολυμπιακός είχε πανηγυρίσει τον τίτλο στον ανοιχτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ αλλά λίγους μήνες μετά έχασε το πρωτάθλημα από τη Γλυφάδα που κέρδισε την προσφυγή που είχε καταθέσει στο ΑΣΕΑΔ, για αντικανονική συμμετοχή της Άνασον με το σκουφάκι των Πειραιωτών.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός μόνο με θαύμα θα χάσει το 24ο σερί πρωτάθλημα και 60ο στην ιστορία του. Παράλληλα οι ερυθρόλευκοι, θα κάνουν λογικά ένα ακόμη τρεμπλ, αφού έχουν διαφορά και στις επί μέρους κατηγορίες (ανδρών, γυναικών).

Αυτό θα είναι το 24ο τρεμπλ τα τελευταία 31 χρόνια (!) διάστημα στο οποίο μετρούν 30 πρωταθλήματα γενικής βαθμολογίας, 27 πρωταθλήματα ανδρών και 26 πρωταθλήματα γυναικών! Συνολικά έχει πάρει(με το αυριανό) 60 στα 88 πρωταθλήματα!