Κάλεμπ Ντρέσελ: Ο σούπερ σταρ του Παγκοσμίου και η συγκλονιστική ιστορία με τη μπαντάνα

Ο Κάλεμπ Ντρέσελ είναι αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Ο 22χρονος έχει κλέψει την παράσταση με τις επιδόσεις του και όχι μόνο. Η συγκλονιστική ιστορία που κρύβει η μπαντάνα που δεν αποχωρίζεται ποτέ, καθηλώνει και τον έχει σημαδέψει.

Κάλεμπ Ντρέσελ: Ο σούπερ σταρ του Παγκοσμίου και η συγκλονιστική ιστορία με τη μπαντάνα

Ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ έχει σαρώσει τα χρυσά στην Κορέα. Ο 22χρονος είναι ανίκητος. Είναι γρήγορος χωρίς αμφιβολία. Είναι από άλλο πλανήτη αλλά για εκείνον δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στον κόσμο, από την μπλε μπαντάνα που έχει πάντα μαζί του!

Ο Ντρέσελ δεν ξεχωρίζει μόνο για την επιτυχία του μέσα στο νερό στην Κορέα. Το σήμα κατατεθέν για τον σπουδαίο Αμερικανό κολυμβητή είναι η μπλε μπαντάνα με τις πολλές αγελάδες, που δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Στο δρόμο προς την πισίνα τη φοράει συχνά στο κεφάλι του. Πριν από τον αγώνα, την τυλίγει γύρω από το χέρι του, γονατίζει, προσεύχεται στην άκρη της πισίνας και στη συνέχεια την τοποθετεί προσεκτικά πίσω από το βατήρα της εκκίνησης.

Και στις τελετές απονομής στο βάθρο, ο Ντρέσελ την κρατάει στο χέρι του και τη συνδέει με το μετάλλιο μόλις αυτό πάρει θέση στο λαιμό του!

«Το πολυτιμότερο στον κόσμο»

Τι σημαίνει αυτή η μπαντάνα για τον Ντρέσελ; Γιατί την έχει πάντα μαζί του;

«Για εμένα είναι ότι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο» έχει πει πολλές φορές ο 22χρονος Αμερικανός κολυμβητής και συμπληρώνει «τη μυρίζω, τη φιλάω και τη βάζω στο κομοδίνο μου κάθε βράδυ. Κοιμάμαι μαζί της. Δεν την αφήνω ποτέ. Την έχω δίπλα μου».

Η μπαντάνα λοιπόν ανήκε στην αγαπημένη του καθηγήτρια μαθηματικών Κλέρ ΜακΚουλ, που τον βοήθησε όταν εκείνος πάλευε να πετύχει στη γενέτειρά του στο Green Cove Springs στη Βόρεια Φλόριντα. Η ΜακΚουλ έφυγε από τη ζωή στις 20 Νοεμβρίου 2017, δίνοντας για περίπου δύο χρόνια μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Η καθηγήτρια του Ντρέσελ, είχε αρκετές μπαντάνες που τις φορούσε όταν ξεκίνησε να υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες αλλά και όταν αθλούνταν. Ήταν πάντα δίπλα στους μαθητές. Όχι μόνο στην τάξη αλλά και στα γήπεδα, τις πισίνες. Παντού.

Μετά το θάνατό της, ο σύζυγος της Μάικ έδωσε από μία μπαντάνα στις τρεις κόρες τους αλλά μια τέταρτη πήγε στα χέρια του Κάλεμπ Ντρέσελ. Έκτοτε δεν την έχει αποχωριστεί και όπως λέει δεν θα το κάνει ποτέ.

«Όταν την είδα στο φέρετρο, ήταν ακόμη η πιο δυνατή γυναίκα στον κόσμο. Είναι μαζί μου σε κάθε αγώνα και θα είναι μέχρι το τέλος της καριέρας μου» έχει πει 22χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος λίγα χρόνια πριν δεν τα πήγαινε καλά με τα μαθηματικά και η ΜακΚουλ τον βοήθησε να ξεπεράσει τα ζητήματα που είχε.

Η διάγνωση και το χρυσό στο Ρίο

Η καθηγήτριά του, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015 κι ενώ ο Ντρέσελ προετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Ήταν δίπλα της και την επισκεπτόταν όταν φυσικά μπορούσε και του επέτρεπαν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Λίγους μήνες μετά στο Ρίο, ο 19χρονος τότε Ντρέσελ κατέκτησε δυο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ στις σκυταλοδρομίες και η καθηγήτριά του, παρακολουθούσε τις προσπάθειές του αγαπημένου της μαθητή. Περήφανη παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, η ΜακΚουλ δεν έχασε καμία κούρσα του Ντρέσελ και όπως είχε δηλώσει τότε ο σύζυγός της «χαιρόταν σαν να ήταν το δικό της παιδί».

Η πρώτη εμφάνιση

Το Νοέμβριο του 2017, η Κλερ ΜακΚουλ πεθαίνει και λίγους μήνες μετά, κάνει την εμφάνισή του ο Ντρέσελ με την μπαντάνα. Στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα τον Μάρτιο του 2018, είχε τοποθετήσει τη μπαντάνα στο στόμα του και ο κόσμος κοιτούσε περίεργα αφού κανένας δεν γνώριζε τίποτα.

Μετά τα τρία χρυσά που κατέκτησε το Σάββατο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ρωτήθηκε σχετικά αλλά εκείνος δεν θέλησε να πει πολλά: «Με αγάπησε και την αγάπησα. Είναι τόσο απλό. Είναι το τελευταίο κομμάτι που έχω από εκείνη. Είναι μαζί μου σε όλο το ταξίδι».