Εκτός ημιτελικών οι Δράκου και Χρήστου

Μακριά από το όριο (54.38) για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο έμεινε η Νόρα Δράκου στα 100μ. Εκτός και ο Απόστολος Χρήστου στα 200μ ύπτιο.

Εκτός ημιτελικών οι Δράκου και Χρήστου

Μακριά από το όριο (54.38) για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο έμεινε η Νόρα Δράκου στα 100μ. ελεύθερο τερματίζοντας σε 55.50 χρόνος που την κατέταξε στην 30ηθέση ανάμεσα σε 93 αθλήτριες που πήραν μέρος στα προκριματικά. Πλέον η 27χρονη κολυμβήτρια επικεντρώνεται στο τελευταίο αγώνισμα που έχει δηλωθεί τα 50μ. ελεύθερο μεθαύριο Σάββατο όπου θα προσπαθήσει να κολυμπήσει κάτω από τα 24.77 ώστε να θεωρηθεί επιτυχημένη η παρουσία της στο 18οΠαγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Περίμενα ότι θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση αλλά δεν είμαι. Σίγουρα έχει να κάνει και με την ψυχολογία μου ,ότι δεν είμαι όπως θα ήθελα τα τελευταία χρόνια , είναι και οι τραυματισμοί. Γι αυτό έχω επικεντρωθεί περισσότερο στο 50άρι αλλά θεωρούσα ότι το όριο στο 100άρι θα μπορούσα να το κάνω και το περίμενα.Πιστεύω στα 50 να πιάσω το όριο κι αν όχι το όριο να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ να κάνω κάτω από 24.9 που θα με βοηθήσει και ψυχολογικά γιατί έρχεται μια πολύ δύσκολη χρονιά γιατί η φετινή κύλησε πολύ άσχημα. Και σκέφτομαι να μπω χειρουργείο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες για να αντιμετωπίσω τον τραυματισμό μου στο χέρι".

Κακή κούρσα για τον Απόστολο Χρήστου στα 200μ. ύπτιο που αν και πέρασε πρώτος τα 50μ. στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις με αποτέλεσμα να τερματίσει 7οςστη σειρά του με χρόνο πολύ πάνω από το ατομικό του ρεκόρ 1.59.42 και να αποκλειστεί από τον ημιτελικό καταλαμβάνοντας την 24ηθέση σε σύνολο 42 αθλητών.

«Ήμουν κουρασμένος και δεν είχα δυνάμεις να κολυμπήσω γρήγορα και δεν βγήκε για πρωινή κούρσα δεν ήμουν καλά και γενικά το πρωί είναι δύσκολο να βγάλω καλή κούρσα. Ήθελα το όριο αλλά έμεινα μακριά. Έχω κολυμπήσει και πιο γρήγορα μέσα στη χρονιά χωρίς να είμαι έτοιμος αλλά σήμερα δε βγήκε. Στο 50 άρι το 2017 είχα φτάσει στον ημιτελικό τώρα είναι ο τελικός και ένας καλός χρόνος".
Την Παρασκευή 6ημέρα της κολύμβησης από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν στα προκριματικά ο Ανδρέας Βαζαίος στα 100μ. πεταλούδας, ο Κριστιάν Γκολομεεβ στο αγώνισμά του τα 50μ. ελεύθερο και η Άννα Ντουντουνάκη στα 50μ. πεταλούδας.