Παπαστάμος: «Όνειρό μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής αποστολής στο Καζάν, Απόστολος Παπαστάμος στάθηκε στο χρυσό που κατέκτησε και στην παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Παπαστάμος: «Όνειρό μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Τεράστια επιτυχία για τον Απόστολο Παπαστάμο. Έκανε το νταμπλ στις μικτές (200μ. και 400μ.) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων και τσέκαρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κολύμβηση: Δεύτερο χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Παπαστάμος!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Απόστολος Παπαστάμος, ο Χανιώτης κολυμβητής μας είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη σημερινή μου επίδοσή, κλείνοντας τους αγώνες με τον καλύτερο τρόπο. Μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός, είχαμε δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν στο πλάι μας σε αυτή τη διαδρομή και να συγχαρώ όλα τα παιδιά της αποστολής, καθώς ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών».

Κολύμβηση: Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200 μικτή ο Παπαστάμος!

Διαθεσόπουλος: «Ο μικρός ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου»

Για την επιτυχία του Απόστολου Παπαστάμου, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος επεσήμανε πως ο 18χρονος είναι ο άξιος διάδοχος του Γιάννη Δρυμωνάκου. «Είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Κολύμβηση, αποδεικνύοντας ότι έχει εκπρόσωπο, όχι μόνο στην κορυφή, αλλά και τη βάση της. Συγχαρητήρια στον Απόστολο, στον προπονητή του, αλλά και σε όλους όσους ήταν δίπλα του. Αποδείχθηκε ότι ο «μικρός» ακολουθεί τα βήματα του «μεγάλου». Ήταν αναμενόμενο το χρυσό μετάλλιο και η παρουσία του ήταν εξαιρετική. Είναι σπουδαίο να κρατάνε τα νέα παιδιά τη σημαία στον ιστό της» τόνισε ο ισχυρός άνδρας της κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Σαρακατσάνης: Είμαι συγκινημένος

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, τόνισε: «Είμαι συγκινημένος για το παλικάρι αυτό. Όχι μόνο κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, αλλά σε τόσο μικρή ηλικία κατάφερε να πιάσει το όριο για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία είχε εντοπίσει τον συγκεκριμένο αθλητή πολλά χρόνια πριν, γνωρίζοντας το ταλέντο του και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Το χρυσό μετάλλιο ήταν αναμενόμενο σε αυτό το αγώνισμα, όχι όμως και στα 200μ μικτή ατομική. Είναι μεγάλη επιτυχία. Συνολικά θεωρώ ότι η αποστολή μας πέτυχε το στόχο της στο Καζάν, καθώς τα αποτελέσματα ήταν θετικά στο σύνολό τους».