Χρήστου: «Στόχος μου η πρόκριση στα 200μ ύπτιο στους Ολυμπιακούς αγώνες»

Ο αθλητής του Ολυμπιακού, Απόστολος Χρήστου δήλωσε αισιόδοξος πως η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο θα έρθει και στα 200μ ύπτιο.

Χρήστου: «Στόχος μου η πρόκριση στα 200μ ύπτιο στους Ολυμπιακούς αγώνες»

Ο Απόστολος Χρήστου μετά την εκπληκτική του επίδοση τους αγώνες στο ΟΑΚΑ στο αγώνισμα 100μ ύπτιο με χρόνο 53.77 μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τους στόχους που έχει για το μέλλον και αναφέρθηκε στην στήριξη που έχουν οι αθλητές από την πολιτεία με αφορμή την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του

-Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα σου επισκέπτεσαι το Προεδρικό Μέγαρο;

«Ναι, είναι η πρώτη φορά και αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναγνωρίζει την προσπάθειά μας και την προσπάθεια του Ιδρύματος Λεβέντη, αλλά και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μας υποδέχτηκε, με στόχο να ενθαρρύνει εμάς τους αθλητές και να μας δώσει κίνητρο και στήριξη στην προσπάθεια που κάνουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

-Τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, προς εσάς τους αθλητές αποτελούν έμπνευση;

«Ο λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας μας ενέπνευσε όλους τους αθλητές για να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά την προσπάθειά μας, να φέρουμε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις».

-Έχεις εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 100μ. ύπτιο με περίπου 10 κλάσματα κάτω από το όριο. Σε αποφόρτισε ενόψει της προσπάθειάς σου να πιάσεις το όριο και στα 200μ. ύπτιο;

«Ήταν ένας στόχος που είχα θέσει από την αρχή της χρονιάς, να εξασφαλίσω όσο νωρίτερα την πρόκριση. Τα κατάφερα και πλέον -με λιγότερο άγχος-, πράγματι, κοιτάω και την πρόκριση στα 200μ. ύπτιο, το δεύτερο αγώνισμα. Από εκεί και πέρα... σκληρή δουλειά μέχρι και την ημέρα των αγώνων».

-Σε ποια διοργάνωση στοχεύεις να διεκδικήσεις να «σφραγίσεις» την πρόκριση και στα 200μ. ύπτιο;

«Σε κάποια διοργάνωση που θα είναι εγκεκριμένη από τη FINA σίγουρα, αλλιώς το καλοκαίρι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα. Πιστεύω πως εκεί θα είμαι και σε καλή κατάσταση, γιατί αυτός ο αγώνας είναι ο στόχος μου. Πιστεύω πως θα έρθει η πρόκριση!»

-Η ζωή του πρωταθλητή είναι δύσκολη με αμέτρητες ώρες σκληρής προπόνησης και θυσίες. Πόσο σημαντική είναι η οικονομική ενίσχυση για τους αθλητές, με υποτροφίες όπως αυτή από το Ίδρυμα Λεβέντη;

«Είναι απαραίτητη! Κυρίως για εμάς τους αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη βοήθεια και στήριξη από φορείς του κράτους, οπότε με τέτοιες κινήσεις, μέσω του ιδιωτικού τομέα, αλλά κυρίως μέσα από τη στήριξη της οικογένειάς μας παίρνουμε δύναμη για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ