Φωτιά στο ΟΑΚΑ (pics)

Περίπου 1500 άτομα, ανάμεσά τους και 550 παιδιά, βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κολυμβητήριο.

Φωτιά στο ΟΑΚΑ (pics)

Στιγμές αγωνίας βίωσαν το πρωί περίπου 1500 άτομα στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πήρε φωτιά υποσταθμός της ΔΕΗ.

Σήμερα, στις εγκαταστάσεις ήταν προγραμματισμένοι οι Χειμερινοί Αγώνες Κολύμβησης Νοτίου Ελλάδος για Παμπαίδες και Παγκορασίδες. Στο χώρο βρίσκονταν ήδη περίπου 550 παιδιά γεννημένα το 2005 και το 2006 όπως και οι γονείς τους και φυσικά οι προπονητές τους.

Άπαντες αποχώρησαν από τον χώρο προκειμένου να αποφύγουν να εισπνεύσουν καπνό. Ύστερα από λίγο έφτασε η Πυροσβεστική που έσβησε τη φωτιά ενώ το κολυμβητήριο είχε γεμίσει με τοξικό καπνό.

«Ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε στο μηχανοστάσιο του κλειστού κολυμβητηρίου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας (ΟΑΚΑ) υποχρέωσε σε ματαίωση του πρωινού προγράμματος των Χειμερινών κολυμβητικών αγώνων. Κατόπιν τούτου η ΚΟΕ μεταφέρει τους αγώνες σε αλλά κολυμβητήρια της Αττικής», αναφέρει η ΚΟΕ σε ενημέρωσή της και μετέφερε το υπόλοιπο πρόγραμμα για το Σάββατο και την Κυριακή στα κολυμβητήρια της Νίκαιας και του Πειραιά.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των αγώνων μετά τις αλλαγές:
Σάββατο (16/2): Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά. Ώρα έναρξης: 18.00
Κυριακή (17/2): Εθνικό κολυμβητήριο Νίκαιας. Ώρα έναρξης: 09.00
Κυριακή (17/2): Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά. Ώρα έναρξης: 16.00


Δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, των οποίων η κακή συντήρηση είναι πλέον εμφανέστατη. Μόλις την περασμένη Τετάρτη, στον ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είχαμε απανωτές διακοπές ρεύματος που προκάλεσαν πρόβλημα στον φωτισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από μία εβδομάδα είχαν γίνει εργασίες στον συγκεκριμένο υποσταθμό. Μάλιστα, πριν από περίπου ένα μήνα ένας ηλεκτρολόγος κινδύνευσε χάσει την ζωή του στο ΟΑΚΑ. Το Σάββατο (19/1) βυθίστηκε στο... σκοτάδι λόγω μπλακ άουτ που σημειώθηκε έπειτα από πρόβλημα σε μία ασφάλεια στο κολυμβητήριου των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Συνεργείο της ΔΕΗ προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα κι ένας ηλεκτρολόγος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του, καθώς "τινάχθηκε" από το ρεύμα, ενώ το ματς της ΑΕΚ με το Περιστέρι για την Basket League μεταφέρθηκε για μία ημέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα υπήρξε πρόβλημα με την γεννήτρια του ΟΑΚΑ, την οποίο καθημερινά προσπαθούσαν να επισκευάσουν αλλά όταν την επαναλειτουργούσαν, διαπίστωναν νέα βλάβη.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ υπάρχει πρόβλημα λόγω κακοσυντήρησης.