Γέμελος: «Στόχος οι προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης και έθεσε τους στόχους της νέας χρονιάς.

Γέμελος: «Στόχος οι προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έθεσε ως στόχο της νέας χρονιάς ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης και open water, Νίκος Γέμελος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ. Η σχετική διαδικασία ανοίγει για την «κλασική» κολύμβηση από τον προσεχή Μάρτιο, οπότε τίθενται σε εφαρμογή τα όρια πρόκρισης που έχει θέσει η FINA, ενώ για την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, οι πρώτοι δέκα αθλητές και αθλήτριες των 10χλμ., στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, θα εξασφαλίσουν το «εισιτήριο» για το μεγάλο ραντεβού του 2020.

Ο Νίκος Γέμελος έκανε έναν συνολικό απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει, επισημαίνοντας: «Η κολύμβηση, είτε είναι στην πισίνα, είτε στην ανοιχτή θάλασσα, είναι ένα φερέλπιδο άθλημα, που κάθε χρόνο μας χαρίζει πολλές συγκινήσεις. Τη χρονιά που φεύγει είδαμε αρκετά καλούς αθλητές να έχουν σημαντικές διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως ο Χρήστου, ο Γκολομέεβ και ο Παπαστάμος. Κάθε χρόνο, ο κόσμος "αγκαλιάζει" τα αθλήματα του υγρού στίβου και τα ακολουθεί. Το 2018 η Ελλάδα διακρίθηκε σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και στην υδατοσφαίριση και στις καταδύσεις, δείχνοντας πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο».

Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για τους στόχους ενόψει 2019: «Το νέο έτος στοχεύουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσα από τις κομβικές διοργανώσεις που έρχονται τόσο στην ανοιχτή θάλασσα, όσο και στην κολύμβηση. Θέλουμε να έχουμε περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς και βάθρα και θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να έχουν υγεία και χαρές, καθώς και ελπίδα για διακρίσεις».

Ο πρωταθλητής του open water, Δημήτρης Νέγρης, με τη σειρά του, τόνισε τη βοήθεια που του έδωσε η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του για το 2019: «Η χρονιά που πέρασε, με γέμισε με εμπειρίες που με βοήθησαν πολύ, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, αλλά και οι δύο τέταρτες θέσεις στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο Πανελλήνιο στο τέλος της χρονιάς, μου έδωσε εξίσου ώθηση για τη συνέχεια. Πλέον, το μυαλό μου στρέφεται στις προπονήσεις μου, όπου θέλω να βρεθώ στις μεγάλες διοργανώσεις του νέου έτους, με μεγάλο στόχο το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του 2020. Για το νέο έτος θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία και ευτυχία, καθώς και στους αθλητές εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ