Καλλιτεχνική: Δύο μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ελεύθερο Ντουέτο και χάλκινο στο Μεικτό Ντουέτο κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων.

Καλλιτεχνική: Δύο μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η ελληνική Καλλιτεχνική Κολύμβηση στην τέταρτη και τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, πανηγύρισε δυο μαζεμένες διακρίσεις.

Η Ελλάδα κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο Ελεύθερο Ντουέτο Κορασίδων και χάλκινο στο Μεικτό Ντουέτο, ανεβάζοντας τη συγκομιδή της στα τρία μετάλλια στη διοργάνωση (και τρία στο Comen Cup για το οποίο δίνονται μετάλλια παράλληλα) και αναμένεται συνέχεια στην τελευταία ενότητα, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι εκπληκτικές Ελληνίδες εκπρόσωποι στον Τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, οι Ισμήνη Μαρία Καραβασίλη / Ηλέκτρα Ράπτη εκτέλεσαν εξαιρετικά το πρόγραμμά τους, ανέβασαν πολύ τη βαθμολογία τους σε σχέση με τον προκριματικό, πήραν 216,9083 βαθμούς και κατετάγησαν 2ες στην Ευρώπη με ασημένιο μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ισπανίδες Μπιόργκλουντ / Γκουαλτιέρι με 223,1042 βαθμούς και το χάλκινο οι Γαλλίδες Αγιόν / Γκιλότ με 210,5959 β.

Αμέσως μετά, με μια επίσης σπουδαία εμφάνιση στον Τελικό του Μεικτού Ντουέτου, οι Στυλιανός Κουκουσέλης / Δανάη Τσαπραλή βαθμολογήθηκαν με 192,2708 β. για το δικό τους πρόγραμμα και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με χάλκινο μετάλλιο. Η χορογραφία τους είχε θέμα “Soeran Infertus”, σε μουσική “war tigers”. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ισπανία και το ασημένιο η Γαλλία.

Το απόγευμα την τελευταίας ημέρας των αγώνων (Κυριακή 26/5, 18:00) θα γίνει ο Τελικός του Ελεύθερου Ομαδικού με τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας.