Άννα Ντουντουνάκη: «Χαίρομαι που πήγα ένα βήμα πιο μπροστά»

Η Άννα Ντουντουνάκη έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους αλλά μόλις σήμερα προκρίθηκε πρώτη φορά σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος, και τα κατάφερε στη Ντόχα στα 100μ πεταλούδα.

Άννα Ντουντουνάκη: «Χαίρομαι που πήγα ένα βήμα πιο μπροστά»

Ο δεύτερος τελικός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα για την ελληνική αποστολή ήρθε από την Άννα Ντουντουνάκη, η οποία πλασαρίστηκε στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου στα 100μ πεταλούδα.

Η 28χρονη πρωταθλήτρια δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Νομίζω καλά ήταν, ήμουν λίγο αγχωμένη, μου έφυγε όμως βάρος αυτή τη στιγμή. Το 57.86 που έκανα με ικανοποιεί γιατί ήμουν πιεσμένη, αύριο στον τελικό θα είμαι πιο ξεκούραστη και ελπίζω να πάω καλύτερα. Έχω έρθει με στόχο να κάνω μια καλή επίδοση και αν διάλεγα θα ήταν να επιστρέψω στα ρεκόρ μου και να τα καταρρίψω. Τρία χρόνια τώρα αυτή η κούρσα με ζορίζει και χαίρομαι που πήγα ένα βήμα παραπέρα…»

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει μείνει δυο φορές στην 9η θέση (το 2022 στα 100μ πεταλούδα και το 2023 στα 50μ πεταλούδα). Δυο φορές δηλαδή έχασε τον τελικό στο εκατοστό… Το 2022 στη Βουδαπέστη η Ντουντουνάκη έχασε συγκεκριμένα για δυο εκατοστά του δευτερολέπτου την πρόκριση για τον τελικό στα 100μ. πεταλούδας καθώς σημείωσε 57.93 και κατέλαβε την 4η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά, όμως μετά και τη δεύτερη βρέθηκε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης και εκτός του τελικού. Η όγδοη που πέρασε τότε , ήταν η Αιγύπτια Φαρίντα Οσμάν με 57.91. Το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ντουντουνάκη ήταν και πάλι 9η με 57.25 (πανελλήνιο ρεκόρ), όμως η Λευκορωσίδα Αναστασία Σκουρντάι με 57.19 την άφηνε εκτός του τελικού.

Και το 2023 στη Φουκουόκα, έχασε τον τελικό για πέντε εκατοστά και έμεινε πάλι 9η στα 50μ πεταλούδα: Κολύμπησε στη πρώτη ημιτελική σειρά, τερμάτισε 4η σε 25.82 (η καλύτερη κούρσα της καριέρας της μετά αυτή του πανελλήνιου ρεκόρ 25.65) και περίμενε τη δεύτερη σειρά. Εκεί η Σουηδή Σάρα Γιούνεβικ τερμάτισε σε 25.77 και άφησε 9η (για μια ακόμη φορά) τη πρωταθλήτριά μας.