Άννα Ντουντουνάκη: Με φόρα από το Οτοπένι για να ξορκίσει το φάντασμα της 9ης θέσης

Με φόρα από το Οτοπένι της Ρουμανίας όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας (τον περασμένο Δεκέμβριο), η Άννα Ντουντουνάκη είναι πανέτοιμη για την 6η παρουσία της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, στη Ντόχα (2015, 2017, 2019, 2022, 2023).

Άννα Ντουντουνάκη: Με φόρα από το Οτοπένι για να ξορκίσει το φάντασμα της 9ης θέσης

Η Άννα Ντουντουνάκη έχει μείνει δυο φορές στην 9η θέση (το 2022 στα 100μ πεταλούδα και το 2023 στα 50μ πεταλούδα). Δυο φορές δηλαδή έχασε τον τελικό στο εκατοστό… Το 2022 στη Βουδαπέστη η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχασε συγκεκριμένα για δυο εκατοστά του δευτερολέπτου την πρόκριση για τον τελικό στα 100μ. πεταλούδας καθώς σημείωσε 57.93 και κατέλαβε την 4η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά, όμως μετά και τη δεύτερη βρέθηκε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης και εκτός του τελικού. Η όγδοη που πέρασε τότε , ήταν η Αιγύπτια Φαρίντα Οσμάν με 57.91. Το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ντουντουνάκη ήταν και πάλι 9η με 57.25 (πανελλήνιο ρεκόρ), όμως η Λευκορωσίδα Αναστασία Σκουρντάι με 57.19 την άφηνε εκτός του τελικού.

Και το 2023 στη Φουκουόκα, έχασε τον τελικό για πέντε εκατοστά και έμεινε πάλι 9η στα 50μ πεταλούδα: Κολύμπησε στη πρώτη ημιτελική σειρά, τερμάτισε 4η σε 25.82 (η καλύτερη κούρσα της καριέρας της μετά αυτή του πανελλήνιου ρεκόρ 25.65) και περίμενε τη δεύτερη σειρά. Εκεί η Σουηδή Σάρα Γιούνεβικ τερμάτισε σε 25.77 και άφησε 9η (για μια ακόμη φορά) τη πρωταθλήτριά μας.

Από τότε μεσολάβησαν πολλά. Στο βιογραφικό της προστέθηκε μια πολύ σπουδαία διάκριση. Στη Ντόχα θα κολυμπήσει 50,100 πεταλούδα, αλλά και 4x100 μικτή ομαδική, 4x100 μικτή mixed.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Η προετοιμασία πήγε καλά, και αυτό φαίνεται. Γενικότερα και από όλους μας έχει γίνει μια πιο στοχευμένη και οργανωμένη προσπάθεια, από τον προπονητή μου, τον γυμναστή μου, ακόμα και στο θέμα της διατροφής μου που το έχω δουλέψει πάρα πολύ. Τη νοιώθω καθημερινά αυτή την αλλαγή. Δεν θέλω να σκέφτομαι πολύ, ξυπνάω και σκέφτομαι την προπόνησή μου όχι τους αγώνες. Στο ευρωπαϊκό της 25άρας στο Οτοπένι έγινε μια πολύ καλή αρχή. Μου έδωσε ώθηση και αυτοπεποίθηση και ήταν κάτι που χρειαζόμουν. Δεν θέλω να λέω πολλά, όταν έρθει η ώρα του αγώνα θα έχω χτίσει μέρα με τη μέρα τη δουλειά μου και πιστεύω πως θα βγει, θα φανεί και θα έρθει το πολυπόθητο ρεκόρ που παλεύω. Για τις σκυτάλες, είναι πολύ ωραίο που μαζευτήκαμε όλα τα παιδιά μαζί. Αν και οι τέσσερις είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και βγάλουμε το καλύτερο δυνατό, ειδικά με την mixed πιστεύω πως έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και θα είναι κάτι πολύ ωραίο. Το έζησα πριν τρία χρόνια στο ΟΑΚΑ που πήραμε τη πρόκριση για το Τόκιο, θα είναι κάτι το εκπληκτικό να τα καταφέρουμε».