Παγκόσμιο Κύπελλο: Χρήστου και Μάρκος στη Βουδαπέστη

Με διπλή ελληνική παρουσία, θα ολοκληρωθεί στη Βουδαπέστη (20-22 Οκτωβρίου) η σειρά των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης της World Aquatics.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Χρήστου και Μάρκος στη Βουδαπέστη

Η ουγγρική πρωτεύουσα παίρνει τη «σκυτάλη» από την Αθήνα, που φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα το δεύτερο μίτινγκ (προηγήθηκε εκείνο του Βερολίνου), και εκεί θα αναδειχθούν και οι νικητές της συνολικής κατάταξης, σε άνδρες και γυναίκες.

Ο Απόστολος Χρήστου, όπως είχε προγραμματίσει εξ αρχής, θα δώσει το «παρών» και στον τελευταίο αγώνα της σειράς. Στο Βερολίνο ήταν 4ος στα 100μ. ύπτιο και 6ος στα 50μ., στην Αθήνα ανέβηκε στην τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα και στα ίδια αγωνίσματα θα μετάσχει και στη Βουδαπέστη, επιδιώκοντας μία ανάλογα καλή εμφάνιση. Μαζί του θα βρίσκεται και ο Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος προέρχεται από εξαιρετικές εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 800μ. ελεύθερο και την τέταρτη σε 200μ. και 400μ. Στην Ουγγαρία, ο Ελληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί πάλι σε τρία αγωνίσματα, με τα 1.500μ. να αντικαθιστούν στο πρόγραμμα του μίτινγκ τα 800μ.

Οι δύο κολυμβητές αναχωρούν αύριο (19/10) για τη Βουδαπέστη, συνοδευόμενοι από τον προπονητή του Χρήστου, Παναγιώτη Βελέντζα.