Γιαννόπουλος: «Πήραμε το ρίσκο και δικαιωθήκαμε, το άθλημα ανέβηκε επίπεδο»

Απόλυτα ικανοποιημένος για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης, που ολοκληρώθηκε απόψε στο κλειστό κολυβητήριο του ΟΑΚΑ, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Γιαννόπουλος. 

Γιαννόπουλος: «Πήραμε το ρίσκο και δικαιωθήκαμε, το άθλημα ανέβηκε επίπεδο»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ τόνισε ότι το ρίσκο που πήρε η ομοσπονδία, αναλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη διοργάνωση, δικαιώθηκε, τόσο οργανωτικά όσο και από την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες, διαψεύδοντας αυτούς που θεωρούν ότι η κολύμβηση «δεν πουλάει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο ευεργετικοί θα αποδειχθούν αυτοί οι αγώνες για τους Ελληνες αθλητές και όχι μόνο, αλλά και στο γεγονός ότι ένα σημαντικό παγκόσμιο event του αθλήματος επέστρεψε στη χώρα μας, για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι με το ρίσκο να αναλάβουμε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοίκηση της ΚΟΕ παίρνει τα ρίσκα της και αισθανόμαστε δικαιωμένοι», υπογράμμισε αρχικά ο Κυριάκος Γιαννόπουλος και συνέχισε:

«Ηταν μια πανδαισία της κολύμβησης. Μέσα από αυτούς τους αγώνες, όχι μόνο οργανωτικά αλλά και επί της ουσίας, το άθλημα ανέβηκε επίπεδο. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που είδα τις κερκίδες κατάμεστες. Είχαμε πιστέψει ότι αυτοί οι αγώνες θα είναι η αρχή μιας νέας πορείας της ελληνικής κολύμβησης και για αυτό το λόγο είχαμε επιμείνει πάρα πολύ να τους φέρουμε στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά "αγκάλιασαν" τις προσπάθειες τόσο μεγάλων αθλητών που παρήλασαν από το ΟΑΚΑ, δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής κολύμβησης.

Δεν κερδίσαμε μόνο επειδή οργανώσαμε τους μεγαλύτερους κολυμβητικούς αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς το 2004. Κερδίσαμε και γιατί οι Έλληνες αθλητές αναδείχθηκαν, το χάρηκαν και οι ίδιοι, τους άρεσε πάρα πολύ που αγωνίστηκαν μπροστά σε αυτό το τόσο ένθερμο ελληνικό κοινό. Και οι κριτές μας γίνονται καλύτεροι μέσα από αυτή τη διαδικασία, και αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να πιστωθεί.

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Το ΟΑΚΑ έγινε πάλι χώρος μεγάλων διοργανώσεων, δεν ξέρω πόσο συχνά έρχονται στην Ελλάδα 10 Ολυμπιονίκες και 24 παγκόσμιοι πρωταθλητές. Κάναμε επίσης ένα μεγάλο σεμινάριο για προπονητές και από εκεί κερδίσαμε πάρα πολλά, γιατί οι καλύτεροι προπονητές δίδαξαν σε αυτό το σεμινάριο. Γενικά το αποτύπωμα είναι θετικό. Και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη ευθύνη για να προχωρήσουμε.

Αυτές τις ημέρες ήρθε στο ΟΑΚΑ κόσμος από την Ορεστιάδα, από την Αλεξανδρούπολη, από το Ηράκλειο, από την Καλαμάτα, από τα Γιάννινα, από την Πάτρα. Και αυτό απέδειξε πόσο μεγάλο ειδικό βάρος έχει η κολύμβηση, άσχετα αν κάποιοι νομίζουν ότι δεν "πουλάει" η κολύμβηση, γιατί και αυτό ειπώθηκε».