Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Θα απολαύσουμε καταπληκτικούς αγώνες»

Λίγες ώρες πριν την πρώτη εκκίνηση έγινε το τεχνικό μίτινγκ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων αποστάσεων (OWS) 2023, κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων (14/15 ετών) – Εφήβων-Νεανίδων (16/17 ετών) και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών (18/19 ετών).

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Θα απολαύσουμε καταπληκτικούς αγώνες»

Ο οικοδεσπότης Κυριάκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των 24 χωρών, και είπε: «Μέσα από τη ψυχή μου εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τα παιδιά που θα αγωνισθούν και σε όλους σας καλή διαμονή στην Ελλάδα και στη Κέρκυρα. Θα αγωνισθούν περίπου 200 αθλητές/τριες ,και σας συγχαίρω όλους για αυτό. Ο καιρός είναι σύμμαχός μας να απολαύσουμε καταπληκτικούς αγώνες. Θέλω να συγχαρώ τον Σπύρο (Γιαννιώτη) και την ομάδα του για τη δουλειά που έχουν κάνει, να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, και τους συναδέλφους μου από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία που είναι στη Κέρκυρα αυτές τις μέρες. Καλούς αγώνες να έχουμε».

Ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων της ΚΟΕ και υπεύθυνος του πρωταθλήματος (competition manager) Σπύρος Γιαννιώτης εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια το αγωνιστικό σκέλος και έλυσε κάθε απορία με τις απαντήσεις του: «Είναι η πρώτη φορά που αυτή η διοργάνωση διεξάγεται στην Ελλάδα και βεβαίως στη Κέρκυρα. Μεγάλωσα σε αυτό το νησί και δεν το κρύβω ότι αυτή η διοργάνωση έχει ξεχωριστή σημασία για εμένα. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, και είμαι σίγουρος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Καλή επιτυχία στα παιδιά μας, τους μίλησα πριν λίγο, θα είμαι δίπλα τους, να το ευχαριστηθούν και να προσπαθήσουν για το καλύτερο που μπορούν», τόνισε ο «ασημένιος» μας ολυμπιονίκης στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Ο Απόστολος Τσαγκαράκης, είναι ο διευθυντής όλων των αθλημάτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (European Aquatics) πλην της Υδατοσφαίρισης. Τόνισε με τη σειρά του: «Είναι πολύ σημαντικό που η χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια έχει αναλάβει πολύ σπουδαίες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βοηθάει την εξέλιξη των αθλητών, και της ομοσπονδίας, μόνο θετικό πρόσιμο μπορεί να μπει. Και για τα 16 παιδιά που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε αυτό το πρωτάθλημα, είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή τους για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξή τους».

Στη διάρκεια της Τεχνικής σύσκεψης μίλησαν στους εκπροσώπους των χωρών, το μέλος του «μπιρό» της European Aquatics , Πία Γιόχανσεν, η αρμόδια για τις ιατρικές υπηρεσίες Ολένα Ντοροφίεβα, και οι υπεύθυνοι του open water στην European Aquatics, Αντρέα Πράιερ και Βολκάν Ουνουτμάζ.